ONTDEK NOISE CANCELLING VAN WERELDKLASSE: PROBEER DE QUIETCOMFORT® EARBUDS II 90 DAGEN VERBLIJVEND UIT. MEER INFORMATIE

Sportoordopjes kopen

Sportoordopjes en -hoofdtelefoons kopen

Overweeg drie dingen voordat je koopt

Of je nu graag in de buitenlucht sport of je grenzen wilt verleggen op de loopband, voor de meeste hardlopers geldt hetzelfde: muziek mag niet ontbreken. Beter geluid zorgt voor een betere work-out. Maar er zijn nog drie belangrijke punten die je moet overwegen voordat je tot aankoop van sportoordopjes overgaat: bedraad versus draadloos, de pasvorm en de accuduur.

SoundSport wireless headphones op een handdoek naast een bokshandschoen

Bedrade en volledig draadloze oordopjes

Er zijn verschillende redenen waarom je voor bedrade oordopjes zou kiezen. In de eerste plaats hoef je die niet op te laden. Bedrade oordopjes kun je ook aansluiten op de hardloopband, zodat je tv kunt kijken in de sportschool.

Maar als je tijdens het hardlopen met je arm tegen het snoer komt en een dopje uit je oor trekt, snap je waarom draadloos aantrekkelijk kan zijn. Dankzij Bluetooth® kun je gewoon muziek luisteren als je telefoon in je zak zit. En dankzij moderne innovaties gaat de geluidskwaliteit niet achteruit als je kabels achterwege laat.

Je vraagt je misschien af waarom sommige hoofdtelefoons draadloos worden genoemd terwijl de oordopjes toch duidelijk aan elkaar verbonden zijn met een snoer. In dat geval betekent ‘draadloos’ dat de hoofdtelefoon een Bluetooth-verbinding gebruikt in plaats van een snoer om het geluidssignaal van je apparaat over te brengen.

Volledig draadloze in-ear hoofdtelefoons bestaan uit twee oordopjes zonder een fysieke verbinding met elkaar of een apparaat en maken alleen gebruik van een sterke en betrouwbare Bluetooth-verbinding. De laatste paar jaar is de categorie ‘volledig draadloos’ ontzettend in populariteit gegroeid onder muziekliefhebbers. De SoundSport Free, onze eerste volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon, kwam in 2017 op de markt. Dit jaar introduceren we nog twee volledig draadloze sportoordopjes: De Bose Sport Earbuds, die speciaal zijn ontwikkeld voor sport, en de Bose QuietComfort® Earbuds, met noise cancelling die net zo effectief is als onze hoofdtelefoons met hoofdband.

Pasvorm

Bij het hardlopen zijn comfortabele oordopjes net zo belangrijk als comfortabele schoenen. En net als bij je schoenen is de juiste pasvorm van essentieel belang.

Want niets stopt de adrenaline sneller dan een oordopje dat niet goed zit. Een stabiele pasvorm is nog belangrijker geworden, omdat smarttrainingen op de loopband en intervaltrainingen nu erg populair zijn.

De pasvorm van sporthoofdtelefoons varieert sterk, dus er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Denk na over hoe je oordopjes aanvoelen na een paar kilometer. Bewegen of schuren ze? Kijk eens naar het gewicht: een lichtere hoofdtelefoon voelt mogelijk beter aan als je veel kilometers maakt.

Oren hebben alle denkbare vormen en groottes, dus de juiste oortip is van essentieel belang. Hoe we dat weten? We hebben jarenlang de variaties in maat van het binnenoor gemeten. Op basis van onze ervaring hebben we unieke oortips ontworpen. Elk oppervlak dat je oor aanraakt is van zacht siliconen gemaakt in plaats van hard plastic, zodat je oordopjes de volledige work-out comfortabel zitten. En de parapluvormige oortip past perfect in de rand van je oor. De dopjes moeten gewoon goed blijven zitten, hoeveel je ook beweegt. Het unieke oorstuk zorgt voor een zachte afsluiting in het oor, waardoor de dopjes op hun plaats blijven en de audioprestaties worden verbeterd. Onze hoofdtelefoons worden geleverd met drie verschillende maten oortips (S/M/L), zodat je de tips kunt kiezen die het beste passen. Leuk weetje: het is niet ongebruikelijk dat je voor je linkeroor een andere maat nodig hebt dan voor je rechteroor.

Alle Bose-sportoordopjes hebben een innovatief vleugelontwerp en verschillende maten oortips, maar er is nog een reden waarom de Bose Sport Earbuds zo comfortabel zitten: het compacte ontwerp. Hoewel de nieuwe sportoordopjes qua grootte bijna identiek zijn aan de SoundSport Free, zitten ze 40% dichter bij de oren. Dit zorgt voor een meer gestroomlijnde look en een betere stabiliteit. Want hoe meer een oordopje uitsteekt, hoe meer druk er op het vleugeltje komt te staan en hoe meer de stabiliteit in het geding komt – zelfs als je het dopje goed hebt ingedaan.

Accuduur

Je muziek moet niet stoppen voordat je work-out klaar is.

Around-ear hoofdtelefoons hebben vaak een lange accuduur, maar de meeste mensen vinden ze te onhandig voor het hardlopen. Een in-ear sporthoofdtelefoon is kleiner, maar heeft geen ruimte voor een grote accu met een lange accuduur.

Als muziek je die extra boost geeft om je grenzen te verleggen, mag je hoofdtelefoon niet eerder stoppen dan jij. Let dus goed op hoe lang de accu meegaat en hoe makkelijk je die weer kunt opladen.

Bose Sport Earbuds hebben een accuduur tot vijf uur per oplaadbeurt: voldoende tijd om een marathon te lopen! En net zoals je na het hardlopen even moet bijkomen, hebben de oordopjes ook weer wat energie nodig. Daarvoor doe je ze gewoon in het meegeleverde oplaaddoosje. Als het doosje volledig opgeladen is, kun je de oordopjes nog twee keer volledig opladen voor tot 10 uur extra speeltijd.

De SoundSport Free gaan zes uur mee na één keer opladen en hebben net als de Bose Sport Earbuds een oplaaddoosje dat nog twee extra laadbeurten geeft (tot tien uur extra speeltijd).

Janay Harding met Bose Sport Earbuds tijdens het trainen
Touwtjespringende man met Bose Sport Earbuds

Voor elk type work-out de juiste oordopjes

Je houdt je beter aan je schema met een motiverend trainingsmaatje. Met een goede hoofdtelefoon ben je verzekerd van het perfecte maatje.

De beschikbare producten kunnen per land verschillen.

Nieuwe hoofdtelefoon, nieuwe oordopjes en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van geluid.
Kooptips: noise cancelling-hoofdtelefoons
3 manieren waarop muziek motiveert
nl