Vrijblijvende proefperiode van 90 dagen, 2 jaar garantie en gratis standaardlevering bij bestellingen boven de € 45

Namaakproducten

Alleen als je rechtstreeks bij Bose of bij een erkende Bose-dealer koopt, weet je zeker dat je een echt Bose-product hebt. Voor deze echte Bose-producten die de klant rechtstreeks bij Bose of een erkende Bose-dealer heeft gekocht, geldt de beperkte garantie van Bose.

Het kan riskant zijn om bij een niet-geautoriseerde dealer te kopen. Alleen als de dealer met een betalingsbewijs kan aantonen dat het product is gekocht bij een erkende dealer, valt het product onder de garantie van Bose. Bovendien zijn producten die je koopt bij niet-erkende dealers mogelijk nep of gestolen. Als je dergelijke producten probeert door te verkopen, kun je wettelijk aansprakelijk worden gesteld en/of strafrechtelijk vervolgd worden.

Waar je op moet letten en wat je kunt doen

Er zijn veel namaakproducten op de markt. Het is Bose bekend dat er op populaire veiling- en andere e-commercewebsites en op vlooienmarkten door niet-erkende aanbieders namaakversies worden verkocht van de meeste Bose-hoofdtelefoons, zoals de QuietComfort 35, 25, 20/20i, 3 en 15, QuietControl 30, SoundLink, SoundSport, SoundTrue, SoundTrue Ultra, FreeStyle, IE2, MIE2/MIE2i, SIE2/SIE2i, OE2/OE2i, AE2/AE2i en Bluetooth®-headsets, en ook SoundLink III, II, Mini, Color, Micro, Revolve en Revolve+ en SoundWear Companion speakers. Soms beweren aanbieders in China echte 'OEM'-hoofdtelefoons te verkopen, terwijl deze nep zijn. Doorgaans worden deze producten verkocht tegen lagere prijzen dan bij Bose en erkende Bose-dealers. Maar de prijzen zijn vaak ook weer niet zo laag dat een koper argwaan krijgt.

De namaakproducten en de verpakking lijken heel erg op de echte Bose-producten, maar ze voldoen niet aan de hoge prestatiestandaarden van echte Bose-producten. Producenten van namaakartikelen doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat hun producten eruit zien als 'echt'. Om de producten authentiek te laten lijken, zit er in de verpakking een garantie/registratiekaart en zijn de producten voorzien van serienummers die kopieën zijn van echte serienummers van Bose. Namaakproducten zijn zeer moeilijk te onderscheiden van echte producten. Neem contact op met Report_Counterfeits@bose.com als je vermoedt dat je een namaak-Bose-product hebt gekocht. Dan kunnen we je helpen te bepalen of het om een namaakproduct gaat.

Het zijn de hoofdtelefoons en draadloze luidsprekers van Bose die het meest worden nagemaakt, maar we zijn ook namaakproducten van oudere luidsprekermodellen tegengekomen, zoals de 101 en 301 speaker systems, en de Panaray 502 A loudspeaker. Soms zit het BOSE-handelsmerk zelfs op producten die we op dit moment helemaal niet maken, zoals karaokemicrofoons. In elk geval is kopen bij een erkende dealer de beste manier om te voorkomen dat je met een namaakproduct wordt opgescheept.

Drie manieren om je te beschermen tegen fraude:
Koop rechtstreeks bij Bose, online, telefonisch of in een Bose-winkel. Bose.com is de officiële website van Bose Corporation voor inwoners van de Verenigde Staten en de Amerikaanse gebiedsdelen. Als je nu een product wilt kopen, let dan op dat je een echt Bose-product koopt.

Zoek op de website van bepaalde dealers naar de badge 'Bose Authorized Dealer'.*

Informeer bij ons of een dealer erkend is. Als inwoner van de VS kun je 1-800-999-2673 bellen of mailen naar support@bose.com. Woon je buiten de VS, ga dan naar Bose Worldwide voor de contactgegevens voor jouw land. Een Bose-medewerker controleert de naam van de dealer of website waar je iets wilt kopen en laat je weten of deze is erkend door Bose.

Wil je een vermoedelijk namaak-Bose-product melden? Stuur dan een mail naarReport_Counterfeits@bose.com. Bose waardeert je hulp om de distributie van namaakproducten te voorkomen.

Bose Corporation
Framingham, Massachusetts, VS

*Op niet alle sites van erkende Bose-dealers is de badge op dit moment te zien.