WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Wij denken dat geluid ongekende mogelijkheden ontsluit voor ons hart en onze geest… Maak elke dag nog beter met de

KRACHT VAN GELUID

Hoe noise cancelling wordt gebruikt om stilte te creëren en volledig op te gaan in geluid.

Echte verhalen van mensen die concentratie zoeken of juist ontspanning, even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en even een momentje voor zichzelf willen.

Noise Cancelling Headphones 700

Als je je ogen open doet en het daglicht de kamer binnenlaat, komt ook de rest van de wereld binnen. De verantwoordelijkheden, plichten en gedachten waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd, houden ons bezig en de dagelijkse stortvloed aan beeld en geluid beïnvloedt onze emoties en gemoedstoestand. Dankzij de kracht van geluid kunnen we even ontsnappen aan de wereld als het allemaal wat teveel wordt. Zo vinden we weer plezier, comfort en soms zelfs troost.

Ontdek hoe geluid ons leven beïnvloedt en lees de echte verhalen van mensen die hun leven hebben verbeterd met de kracht van geluid.

Een balans tussen stilte en geluid.

Chaos en rumoer horen bij het werk als stewardess. En voor stewardessen als Japo kan die constante overvloed aan prikkels bijzonder belastend zijn, zowel geestelijk als emotioneel. Het is soms dan ook een hele opgave om de rust weer te pakken en de balans terug te vinden.

‘Stilte is echt een hulpmiddel voor me.’

— Japo, stewardess

Lees zelf hoe Japo elke dag beter maakt door zelf te bepalen hoeveel geluid ze meekrijgt terwijl ze geniet van muziek. Met de kracht van geluid kan Japo weer even aan zichzelf denken en tot rust komen. Op die manier zorgt ze dat ze fysiek, emotioneel, geestelijk en spiritueel gezond blijft en creëert ze een eigen plekje door lawaai weg te filteren en tegelijk naar muziek te luisteren.

Innovatief met geluid

Als we zien hoe mensen noise cancelling-hoofdtelefoons gebruiken in het dagelijks leven, kunnen we stellen dat ons oorspronkelijke idee om lawaai te weg te filteren tijdens het vliegen is uitgegroeid tot iets veel groters. Onze liefde voor geluid en muziek was de reden voor de revolutie in noise cancelling, maar het zijn de mensen die hier plezier van hebben die ons blijven inspireren om te innoveren.

Het is fantastisch om te zien welk niveau de noise cancelling-technologie inmiddels heeft bereikt en hoe wij onze weg daarin hebben gevonden – en nog steeds voorop lopen. We blijven innoveren om onze producten steeds beter te maken.

Een kijkje achter de schermen

Rodrigo Gomes, Senior Product Line Manager, is al acht jaar lid van de Bose-familie en houdt zich bezig met de noise cancelling-technologie voor hoofdtelefoons. Het belangrijkste dat naar voren kwam uit het gesprek met Rodrigo, was dat het bij de ontwikkeling van noise cancelling niet alleen om de technologie gaat, maar ook op hoe die aansluit op de manier waarop mensen leven, werken en ontspannen. Daarbij wordt tegenwoordig gekeken naar het feit dat iedereen toegang heeft tot een ongekende hoeveelheid content op de smartphone. Ook zien we dat mensen hun hoofdtelefoons niet alleen gebruiken in huis of op het werk, maar ook als ze bijvoorbeeld boodschappen doen of een wandeling maken. Deze ontwikkelingen versnelden de innovatie achter onze nieuwste draadloze Bluetooth® noise cancelling-hoofdtelefoons, die:

‘…omgevingslawaai wegfilteren, zodat je niet wordt afgeleid en je optimaal kunt concentreren.’

— Rodrigo, Senior Product Line Manager bij Bose

Rodrigo vertelt dat meerdere klanten hebben laten weten hoe zeer onze noise cancelling-hoofdtelefoons hun leven hebben verbeterd. En dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van Rodrigo, die tijdens zijn loopbaan zoveel tijd en moeite heeft gestoken in de ontwikkeling van de Bose noise cancelling-technologie.

‘Sommigen mensen waren gekluisterd aan huis, zoveel last hadden ze van lawaai en hun omgeving. In ontroerende brieven vertelden ze ons dat onze hoofdtelefoons hun leven hadden veranderd.’

– Rodrigo

Geluid raakt een gevoelige snaar

Wat Rodrigo zich realiseerde, was dat geluid een enorme impact kan hebben, zowel in positieve als in negatieve zin. Hij vertelde over een buurvrouw die extreem overgevoelig was voor harde geluiden. Haar zoon en die van Rodrigo zaten met elkaar op zwemles. Dit was in een overdekt zwembad waar het veel echode en het erg lawaaiig was. Daardoor kon zijn buurvrouw eigenlijk nooit bij de zwemles van haar zoon zijn. Op een dag leende Rodrigo haar zijn draadloze noise cancelling-hoofdtelefoon. Ze zette de noise cancelling op niveau 5…

‘… en het was een verschil van dag en nacht voor haar. Ze kon eindelijk mee naar zwemles… fantastisch.’

– Rodrigo

De omgeving uit. Jouw zone in.

Geluid heeft op iedereen een andere invloed. Muzikanten weten als geen ander hoe krachtig de impact van geluid kan zijn. Daarbij gaat het niet altijd om muziek, maar ook om de manier waarop geluid zelf ons leven kan veranderen. Zangeres en songwriter Anna Clendening werkt al lang samen met Bose en is een van de musici die de kracht van geluid gebruikt om ongewenst geluid uit haar leven te bannen.

Het is bijzonder om te zien hoe Anna geluid gebruikt om rust te vinden. Toen ze zo’n vijf jaar geleden de noise cancelling-hoofdtelefoon van haar vader probeerde, was ze meteen verkocht.

‘Zodra ik wakker werd, zette ik de hoofdtelefoon op en deed ik hem het grootste deel van de dag niet meer af. Op een gegeven moment sliep ik er zelfs mee, zodat ik niet midden in de nacht wakker zou worden.’

– Anna, muzikante

De nervositeit en stress kunnen door onverwachte dingen worden getriggerd, zodat Anna vaak moeite heeft met alledaagse activiteiten. Maar dankzij haar noise cancelling-hoofdtelefoon kan ze lawaai en afleidingen blokkeren waar ze anders last van zou hebben. En ze kan zich beter concentreren door op de rustgevende geluiden te focussen.

‘Ik neem mijn hoofdtelefoon altijd mee als ik de deur uitga, bijvoorbeeld als ik boodschappen ga doen of ergens op een terrasje wil zitten. Zo kan ik mijn rustige omgeving met me meenemen.’

– Anna, muzikante

Dankzij haar noise cancelling-hoofdtelefoon kon Anna zelfs van de vuurwerkshow in Disneyland genieten – ook al voelt ze zich onprettig in mensenmassa’s. Ze deed het volume van haar muziek wat hoger om het omgevingslawaai te blokkeren, zodat ze comfortabel in haar eigen wereldje van de show kon genieten.

‘Deze hoofdtelefoon heeft mijn leven veranderd, want ik kan nu meer doen zonder me daarbij angstig te voelen.’ Ontdek meer over Anna en haar muziek.

Maak elke dag beter

Verhalen zoals die van Japo, Rodrigo’s buurvrouw en Anna laten precies zien hoezeer geluid deel uitmaakt van ons leven. Je kunt de rumoerige wereld buitensluiten dankzij noise cancelling-hoofdtelefoons. Zo kun je helemaal opgaan in je eigen geluid – of juist de stilte – om tot jezelf te komen. En dankzij de kracht van geluid kun je je leven positief beïnvloeden en meer voelen, meer zijn en meer doen.

GERELATEERDE VERHALEN

3 manieren waarop muziek motiveert
Hoe een hoofdtelefoon je kan helpen productiever te zijn
Hoe noise cancelling-hoofdtelefoons vliegreizen aangenamer maken

GERELATEERDE PRODUCTEN

Bose error page
  Je hebt het maximale aantal items (4) om te vergelijken geselecteerd.   Maximum van 4 items bereikt   Je kunt alleen gelijksoortige producten met elkaar vergelijken.   Vergelijk alleen gelijksoortige producten.
(0)
Selecteer 2 tot 4 producten om te vergelijken