WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Geluidsblokkering en noise cancelling

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze soorten geluidsreductie?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze soorten geluidsreductie?

Als je een nieuwe hoofdtelefoon zoekt, kom je waarschijnlijk allerlei technische termen tegen die veel op elkaar lijken maar toch genoeg van elkaar verschillen om je te verwarren. Wil je geluid onderdrukken of blokkeren? En zit daar nou echt verschil in? Het antwoord? Jazeker. Het is belangrijk dat je de juiste termen kent. Dan weet je naar welke technologie je moet kijken voor het juiste product met – hopelijk – de luisterervaring die jij wilt. Of je je nu volledig op iets wilt richten of de wereld wilt buitensluiten, wij wijzen je in de juiste richting.

Er wordt onterecht allerlei technisch jargon door elkaar gebruikt. Daarom gaan wij alles duidelijk uitleggen in eenvoudige taal. We hebben de opties verdeeld in twee verschillende oplossingen voor lawaai met een hoofdtelefoon of oordopjes: noise cancelling en geluidsblokkering. We leggen uit wat deze functies zijn, hoe ze van elkaar verschillen en waarvoor ze het meest geschikt zijn – zonder alle technische blabla.

Man die de touchfunctionaliteit van zijn Bose Sport oordopjes gebruikt

GELUIDSBLOKKERING

Ook wel passieve noise reduction of geluidsisolatie

Geluidsblokkering klinkt als een geavanceerd technisch concept, maar eigenlijk is het heel simpel. Geluidsblokkering is net zo simpel als je oren met je vingers dichthouden. Probeer dat maar als er een ambulance met gierende sirene voorbijrijdt. Als je dan je vingers in je oren steekt, creëer je een fysieke blokkade tussen jou en het lawaai. Dit wordt ook wel passieve noise reduction genoemd, een term die je waarschijnlijk al bent tegengekomen bij je zoektocht. Alles dat je oren bedekt, kan geluid op een passieve manier blokkeren. Er komt geen elektronica aan te pas bij passieve noise reduction en er is dus geen geïntegreerde technologie of microfoon en niks dat je moet inschakelen.

Hoewel geluidsblokkering een simpel concept is, is het wel een belangrijk onderdeel van het hoofdtelefoonontwerp omdat dit de eerste verdedigingslinie is tegen ongewenst geluid. Daarom kunnen oorschelpen met een goede afdichting en oordopjes met een optimale pasvorm zo’n belangrijk verschil maken. Het heeft eigenlijk meer met biologie te maken dan met technologie. Het menselijk oor kent talloze vormen en maten. We hebben honderden oren gescand in onze zoektocht naar een optimale pasvorm en maximaal comfort voor de beste geluidsblokkering. De nieuwste StayHear Max-tips van onze volledig draadloze oordopjes bewijzen hoe belangrijk de menselijke anatomie is bij onze innovaties.

Waar het op neerkomt: geluidsblokkering is effectief, maar moet wel met technologie zoals actieve noise cancelling worden gecombineerd voor een meer geavanceerde oplossing.

 Vrouw met QuietComfort 35 draadloze hoofdtelefoon II die haar smartphone gebruikt

NOISE CANCELLING

Ook wel actieve noise cancelling of actieve noise reduction

WERKT HET BESTE VOOR:

Pictogram vliegtuig

REIZEN

Pictogram kantoorgebouw

WERK/CONCENTRATIE

Pictogram bus

WOON-WERKVERKEER

Noise cancelling is een algemene term en is mogelijk precies wat je zoekt. Het is iets anders dan geluidsblokkering en passieve geluidsvermindering omdat er sprake is van actieve technologie. Toen Bose deze technologie meer dan 20 jaar geleden ontwikkelde, pasten we als eerste Acoustic Noise Cancelling (ANC) in hoofdtelefoons toe, en deze innovatie zal altijd nauw verbonden blijven met ons merk. We kunnen heel veel vertellen over ANC, maar laten we het nu bij de basis houden.

In noise cancelling-hoofdtelefoons zit technologie die voeding vereist (bijvoorbeeld via een oplaadbare accu). Maar ook zonder voeding profiteer je al van geluidsblokkering, gewoon omdat je de hoofdtelefoon draagt. En als je de hoofdtelefoon aanzet, heb je het extra voordeel van de technologie.

Hoe werkt noise cancelling?

Noise cancelling-hoofdtelefoons detecteren het omgevingsgeluid en voorkomen dat ongewenst geluid je oren bereikt. Miniatuurmicrofoons in de oorschelpen of oordopjes meten het omgevingslawaai en zenden precies het tegenovergestelde signaal uit. Beide geluidssignalen elimineren elkaar dan zodra ze elkaar tegenkomen. Volgens onze akoestiekspecialisten is het wel iets ingewikkelder, omdat accuvermogen, signaalverwerking en geluidsblokkering allemaal belangrijke elementen zijn in het hele systeem van 'noise cancelling'. Maar je begrijpt het principe nu.

Terwijl geluidsblokkering een fysieke barrière is die geluid buiten houdt, werkt noise cancelling stilletjes op de achtergrond door een soort ‘audiobarrière’ op te werpen.

Wanneer kun je het beste noise cancelling-hoofdtelefoons of -oordopjes kiezen? Deze technologie is ideaal voor situaties waarin je maximaal van je muziek, luisterboeken, podcasts, tv-series of films wilt genieten zonder dat omgevingsgeluid je daarbij stoort. Noise cancelling-hoofdtelefoons zijn een onderdeel van het dagelijks leven geworden. Steeds meer mensen gebruiken ze voor hun werk, telefoongesprekken, reizen en tijd voor zichzelf als ze thuis zijn.

De geluidsgolven van noise cancelling in de Bose noise cancelling-hoofdtelefoon 700

Hopelijk hebben we nu de verschillen tussen geluidsblokkering en noise cancelling duidelijk gemaakt. Nu je de juiste benamingen kent, kun je de juiste technologie kiezen. Welke bij jou past, hangt volledig af van hoe en waar je iets tegen omgevingsgeluid wilt doen.

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN

  Je hebt het maximale aantal items (4) om te vergelijken geselecteerd.   Maximum van 4 items bereikt   Je kunt alleen gelijksoortige producten met elkaar vergelijken.   Vergelijk alleen gelijksoortige producten.
(0)
Selecteer 2 tot 4 producten om te vergelijken

Gerelateerde verhalen

De beste noise cancelling hoofdtelefoon en oordopjes kiezen
Kooptips: noise cancelling hoofdtelefoon
Man met QuietComfort 45 hoofdtelefoon op kantoor
De beste hoofdtelefoon en oordopjes voor op het werk

Zijn over-ear hoofdtelefoons goed voor noise cancelling?

Ja. Over-ear hoofdtelefoons zijn meestal beter in noise cancelling dan in-ear en on-ear hoofdtelefoons vanwege hun grotere oorschelpen en betere afsluiting van de oren.

Hoe werkt een noise cancelling hoofdtelefoon?

Een noise cancelling hoofdtelefoon gebruikt microfoons om omgevingsgeluid op te vangen en creëert vervolgens met geavanceerde technologie een tegengestelde geluidsgolf die ongewenst geluid neutraliseert.

Zijn noise cancelling hoofdtelefoons geschikt voor alle soorten muziek?

Ja. Noise cancelling hoofdtelefoons zijn geschikt voor alle soorten muziek, omdat ze een helder en gebalanceerd geluid kunnen leveren zonder storende geluiden van buitenaf.

Wat is het verschil tussen noise cancelling en geluidsisolerende hoofdtelefoons?

Noise cancelling hoofdtelefoons maken gebruik van geavanceerde technologie om actief extern lawaai te onderdrukken, terwijl hoofdtelefoons met geluidsisolatie passieve methoden gebruiken zoals gewatteerde oorschelpen die lawaai buitensluiten. We bieden beide soorten hoofdtelefoons, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

Kun je een noise cancelling hoofdtelefoon voor een langere tijd ophouden?

Ja. Onze noise cancelling hoofdtelefoons en oordopjes zijn ontworpen met het oog op comfort. Ze zijn lichtgewicht, zacht en verstelbaar voor een comfortabele pasvorm bij langdurig gebruik.

Heeft een noise cancelling hoofdtelefoon invloed op de geluidskwaliteit van mijn muziek?

Nee. Een noise cancelling hoofdtelefoon heeft geen invloed op de geluidskwaliteit van je muziek. Hij kan zelfs je luisterervaring verbeteren door omgevingsgeluid te beperken voor een meeslepende luisterervaring.

Zijn Bose-hoofdtelefoons ook goed voor noise cancelling?

Ja. Onze hoofdtelefoons staan bekend om hun geavanceerde noise cancelling-technologie die extern geluid kan buitensluiten en een heldere audio-ervaring biedt.