Een kantoor met een open inrichting is ideaal voor de samenwerking – en helaas ook voor afleiding

Hoe Bose Bluetooth®-hoofdtelefoons je productiever kunnen maken op het werk

Als je dit artikel op het werk leest, breng je waarschijnlijk aardig wat tijd door in een open kantoor. Hoewel we tegenwoordig wat verder uit elkaar moeten zitten, is er nog voldoende lawaai dat jouw kant opkomt. Je hebt dan waarschijnlijk ook het idee dat je niets gedaan krijgt totdat die ene collega eindelijk klaar is met dat luide telefoontje. Of totdat Christien en Johan eindelijk eens ophouden met giechelen om elkaars flauwe grapjes. Eigenlijk totdat al die afleidingen om je heen je niet meer afleiden van je werk.

Een open kantoor heeft natuurlijk allerlei voordelen: je kunt makkelijk samenwerken, er is een groter gevoel van collegialiteit, er heerst een energieke sfeer en – als je geluk hebt – je hebt nog wat daglicht uit dat raam aan de andere kant van het kantoor. Maar er zijn zeker ook nadelen. Uit een onderzoek uit 2018, dat in het Journal of Environmental Psychology is gepubliceerd, bleek dat werknemers in open kantoren last hebben van geluiden zoals gesprekken tussen collega’s. Dit zorgt voor extra stress en vermindert het vermogen om optimaal samen te werken. Dus als je het gevoel hebt dat je Kees, Christien en Johan probeert te ontlopen, is dat waarschijnlijk ook zo.

Over het algemeen heb je geen invloed op de indeling van het kantoor. Maar je kunt wel zelf bepalen hoe je de beschikbare werkruimte gebruikt. Daarbij is het van belang dat je de ‘flow’ weet vast te houden door afleiding te minimaliseren terwijl jij je werk doet. Hier lees je hoe de Bose Noise Cancelling Headphones 700 met Bluetooth-functie daarbij kunnen helpen.

Zet ze ’s ochtends meteen op, want zo laat je zien dat je je wilt concentreren. Een favoriete afspeellijst kan afleidingen door een lawaaiige omgeving minimaliseren (als je je echt wilt concentreren, kun je het beste luisteren naar muziek zonder zang die je al kent). Wat je ook luistert, de actieve equalisatie van de Headphones 700 zorgt voor een rijke en meeslepende ervaring. Bovendien werkt de noise cancelling van de hoofdtelefoon bijzonder goed in een open kantooromgeving, omdat die omgevingsgeluid detecteert en een tegengesteld elektronisch signaal uitzendt dat het geluid op effectieve wijze ‘neutraliseert’. 

Sommige soorten afleiding zijn helaas onvermijdelijk. Bijvoorbeeld al je baas even iets wil weten. Of – beter eigenlijk – wanneer een collega vraagt of je koffie wilt. In plaats van onhandig je hoofdtelefoon te moeten afzetten, zet je gewoon even de conversatiemodus aan. Je veegt gewoon met een vinger langs de oorschelp om direct van volledige noise cancelling over te schakelen op volledig doorlaten van omgevingsgeluid. Je audio wordt dan gepauzeerd en het noise cancelling-niveau wordt op nul gezet. Je hoort je omgeving dan net zo duidelijk als wanneer je helemaal geen hoofdtelefoon op hebt.

Bose-hoofdtelefoons staan bekend om het geweldige geluid dat ze aan je muziek geven, maar de Headphones 700 laten je stem ook nog eens goed klinken. (We hebben het over je spreekstem – jij bent als enige verantwoordelijk voor je zangkwaliteiten.) Bij telefoongesprekken isoleren de microfoons in de oorschelpen je stem van achtergrondgeluiden zoals het gegiechel van Christien en Johan, zodat degene met wie je praat je luid en duidelijk hoort.

En als optimale verstaanbaarheid echt belangrijk is, moet je eens naar de Bose Noise Cancelling Headphones 700 UC kijken. Die is ontworpen om je beter te laten werken, waar je ook bent (en tegenwoordig ben je waarschijnlijk vaker niet op kantoor dan wel). Deze speciale versie van de Headphones 700 wordt geleverd met de vooraf gekoppelde Bose USB Link Bluetooth-module, zodat je gemakkelijk draadloos conferentiegesprekken kunt voeren. Samen zijn de hoofdtelefoon en module Microsoft Teams-gecertificeerd. Ze werken ook met Google Meet en zijn compatibel met Zoom. Je kunt dus vol vertrouwen vergaderen en samenwerken.

En het mooiste is dat de Headphones 700 nog maar één van onze noise cancelling-opties is. Bose biedt ook verschillende in-ear-opties, inclusief onze nieuwe, volledig draadloze QuietComfort® Earbuds. Als je eenmaal de perfecte Bluetooth-hoofdtelefoon met noise cancelling hebt gevonden, komt die waardering voor je collega’s, je werk en zelfs het open kantoor wel weer.

GERELATEERDE PRODUCTEN

  Je hebt het maximale aantal items (4) om te vergelijken geselecteerd.   Maximum van 4 items bereikt   Je kunt alleen gelijksoortige producten met elkaar vergelijken.   Vergelijk alleen gelijksoortige producten.
(0)
Selecteer 2 tot 4 producten om te vergelijken
Nieuwe hoofdtelefoon, nieuwe oordopjes en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van geluid.
Kooptips: noise cancelling-hoofdtelefoons