WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Waarom het oplaadetui van je oordopjes het beschermen waard is

Net als de beste huwelijken gaan oordopjes en oplaadetuis een leven lang mee. Elk helpt de ander om hun volledige potentieel te bereiken – maar de oordopjes hebben de neiging om het de meeste aandacht te trekken; zoveel zelfs dat het etui al snel naar de achtergrond verdwijnt. Het verwaarlozen van het oplaadetui van je oordopjes kan echter van invloed zijn op de prestaties van het hele geluidssysteem.

Om de balans in de relatie te herstellen, is het belangrijk om te begrijpen waarom het oplaadetui voor draadloze oordopjes zo belangrijk is en wat je kunt doen om het in topconditie te houden.

Man draagt Bose QuietComfort Earbuds in de metro

Een gelijkwaardige samenwerking

Hoe geweldig het geluid van onze noise cancelling QuietComfort Earbuds II ook klinkt, zonder stroom zouden ze niets kunnen produceren. En daar komt het oplaadetui om de hoek kijken. Bij elkaar genomen bevatten de oordopjes en hun oplaadetui in totaal tot wel 24 uur aan stroom; zes uur in een volledig opgeladen paar oordopjes en nog eens 18 uur in het etui. Dit betekent dat je dag en nacht naar je favoriete deuntjes, geluidsdecors en podcasts kunt luisteren zonder dat je ooit hoeft te stoppen met wat je doet om een stopcontact te zoeken.

En of ze nu actief opladen of niet, het etui beschermt je draadloze Bluetooth-oordopjes de hele dag door tegen beschadiging, om nog maar te zwijgen van het feit dat het etui de twee oordopjes handig bij elkaar houdt zodat je niet eindeloos in je tas hoeft te zoeken. Maar hoe slijtvast het oplaadetui van Bose ook is, het is niet ongevoelig voor schade – en schade kan leiden tot mindere prestaties. Zo kun je je daartegen wapenen.

Siliconen etuihoesje voor Bose QuietComfort Earbuds II bevestigd aan een riemlus

Soorten schade aan je draagetui

Dit zijn drie veelvoorkomende soorten schade die de integriteit van je etui kunnen aantasten.

Soapstone siliconen etuihoesje voor Bose QuietComfort Earbuds II in de buurt van een handtas

1. Waterschade

Je etui beschermt je oordopjes tegen water, vooral wanneer het gesloten is, maar het is niet helemaal waterbestendig. Als er water in je etui en op de oplaadpunten komt, bestaat het risico dat het etui kortsluiting maakt of zijn oplaadvermogen verliest.

Om je etui te beschermen tegen waterschade:

  • droog je handen voordat je het etui aanraakt
  • berg het etui op in droge kleding
  • gebruik het etui niet buitenshuis bij regen of hoge luchtvochtigheid
  • haal het etui uit je jas- of broekzak voordat je je kleding wast

Als je oplaadetui toch nat wordt, open hem dan onmiddellijk en haal de oordopjes eruit om ze te laten drogen. Gebruik een föhn of een ventilator om koude lucht in het etui te blazen en laat het etui ten minste 48 uur openstaan om te drogen. Je kunt het etui ook onderdompelen in droge rijst, die een deel van het water zal absorberen.

Vrouw die de touchbediening van de Bose QuietComfort Earbuds II gebruikt
Triple black siliconen etuihoesje voor Bose QuietComfort Earbuds II in een gymtas

2. Vuil en stof

Je oordopjes werken het beste als ze schoon zijn en blijven. Een vies etui kan de prestaties en levensduur van je oordopjes op verschillende manieren verminderen. Vuil, stof en gruis kunnen de oplaadpoort aan de buitenkant of de oplaadpunten aan de binnenkant blokkeren, wat kan leiden tot oververhitting. Er bestaat ook gevaar voor de groei van bacteriën, waardoor de oordopjes verder kunnen worden aangetast.

Zorg er daarom voor dat je je etui regelmatig schoonmaakt en bewaar het in optimale omstandigheden bij kamertemperatuur in een goed geventileerde ruimte. Gebruik een microvezeldoekje om je oplaadetui goed af te vegen en een wattenstaafje om de spleten schoon te maken. Droog schoonmaken is het beste, maar een vleugje gedestilleerd water of isopropylalcohol kan helpen om hard vuil los te maken.

3. Fysieke schokken

Je Bose-oplaadetui is zeker sterk, maar genoeg brute kracht kan ervoor zorgen dat het minder goed functioneert of zelfs helemaal kapotgaat. Dit soort schade komt meestal voort uit het laten vallen van het etui op een hard oppervlak, maar het kan ook worden veroorzaakt door andere voorwerpen die op het etui worden gezet of er in je tas herhaaldelijk tegenaan stoten. Ook mensen kunnen het etui beschadigen als ze het in hun jas- of broekzak vergeten en er voor een langere tijd op gaan zitten.

Die schade heeft niet alleen invloed op het etui, maar mogelijk ook op de oplaadpunten. Pogingen om ze in deze toestand op te laden, kunnen de oordopjes zelf nog verder beschadigen. Daarom is het misschien het beste om, als je oplaadetui na een val niet meer werkt, het te vervangen om schade aan je oordopjes te voorkomen.

Een vrouw draagt Bose QuietComfort Earbuds II in de buitenlucht
Triple black stoffen etuihoesje voor Bose QuietComfort Earbuds II bevestigd aan een handtas

Bescherming voor het oplaadetui van je oordopjes

Bose erkent de behoefte aan bescherming en daarom hebben we twee soorten hoesjes voor je oplaadetui: een stoffen en een siliconen hoesje. Beide hoesjes beschermen het etui tegen mogelijke schade door water, vuil en stoten en zijn voorzien van een metalen karabijnhaak zodat je ze aan je tas of kleding kunt bevestigen. Dankzij eigenschappen zoals open toegang tot de USB-C-oplaadingang en zichtbaarheid van de accu-statusindicator hoef je het etui niet uit het hoesje te halen om het accuniveau te zien.

Een lang leven

Je Bose QuietComfort Earbuds II zijn een nauwkeurig gekalibreerde en krachtige machine in een klein jasje. Maar dergelijke hoogwaardige audio en geluidsblokkering bereiken ze niet op zichzelf. Hun oplaadetui is net zo belangrijk; mogelijk zelfs nog belangrijker, omdat de oordopjes nu eenmaal niet zonder kunnen. Met een beetje aandacht en zorg kun je ervoor zorgen dat het oplaadetui van je draadloze oordopjes een lang leven beschoren is.

Soapstone siliconen etuihoesje voor Bose QuietComfort Earbuds II bevestigd aan een tas

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN