WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Bose draadloze oordopjes bedienen: vegen, tikken en drukken

Wanneer je onderweg bent, wil je dat alles zo snel, eenvoudig en vloeiend mogelijk gaat, van het pakken van je eerste kop koffie tot het kiezen van muziek op je hoofdtelefoon. Je kunt de rij in je favoriete koffiebar misschien niet versnellen, maar je kunt wel leren om snel en moeiteloos je draadloze oordopjes te bedienen, zodat je daarvoor nooit je telefoon uit je zak of je tablet uit je tas hoeft te halen.

Lees deze handleiding over het bedienen van je Bose draadloze oordopjes, waaronder de nieuwe Bose QuietComfort® II oordopjes en de Bose Sport oordopjes. Met de eenvoudige touchbediening – vegen, tikken en drukken – pas je het volume aan, beantwoord je oproepen, speel je media af en nog veel meer.

Mensen met Bose QuietComfort oordopjes, Bose Sport oordopjes en Bose QuietComfort II oordopjes

TIKKEN

Tikken om content en oproepen te bedienen

Eén simpele tik is nu krachtiger dan ooit.

Met Bose oordopjes kun je muziek afspelen en pauzeren en telefoongesprekken beantwoorden met één snelle aanraking.

Bij de Bose QuietComfort® II oordopjes of Sport oordopjes zit het aanraakoppervlak aan de buitenkant van elk oortje en de aanraakbediening voornamelijk op het rechteroordopje. Om je media af te spelen of te pauzeren, tik je met één vinger twee keer op het rechteroordopje. Een lichte aanraking is prima, je hoeft niet hard te drukken. Hierdoor hoef je je telefoon dus niet meer te pakken, wat een handige optie is wanneer je onderweg bent, op kantoor aan het werk bent of zelfs tijdens het trainen in de sportschool.

Sportende vrouw met Bose Sport oordopjes die op het rechteroordopje tikt

Je kunt je oordopjes gebruiken om telefoongesprekken aan te nemen of te weigeren. Door twee keer op het rechteroordopje te tikken, beantwoord je een inkomende oproep. Je beëindigt de oproep op dezelfde manier als je klaar bent. Denk eraan dat de microfoon zich in het rechteroordopje bevindt, dus zorg ervoor dat je die tijdens je telefoongesprek in je oor houdt. Als je niet in de stemming bent om te praten, houd je het rechteroordopje ingedrukt om een oproep te weigeren.

VEGEN

Veeg om het volume aan te passen

Als je het geluid om je heen wilt overstemmen, kun je via de aanraakbediening op de Bose-oordopjes het volume aanpassen. Je moet deze functie vóór gebruik echter wel inschakelen via de Bose Music app. Voordat je deze instelling activeert, moet je controleren of je softwareversie 4.2.4 of hoger is.

Ga in de Bose Music app naar het instellingenmenu en blader omlaag naar ‘productbediening’. Daar vind je een schuiftoets met de naam ‘aanraakbediening voor stem’. Deze kan je schuiven om deze functie in of uit te schakelen.

Als de instelling is geactiveerd, kun je het volume altijd aanpassen. Je hoeft alleen maar op het rechteroordopje met je vinger omhoog te vegen om het volume te verhogen, of omlaag om het volume te verlagen. Dit gebaar werkt ook op de Bose 700 noise cancelling hoofdtelefoon, waar het aanraakoppervlak aan de voorkant van de rechteroorschelp zit. Met deze grotere hoofdtelefoon kun je ook vooruit vegen om naar het volgende nummer te gaan, of achteruit vegen om naar het vorige nummer te gaan.

TIKKEN

Tikken om de instellingen voor noise cancelling te wijzigen

Als je oordopjes beschikken over de eersteklas noise cancelling-technologie van Bose, kun je wisselen tussen de verschillende instellingen door twee keer op het linkeroordopje te tikken. Standaard zijn er drie favoriete noise cancelling-niveaus ingesteld, waaronder:

  • Quiet-modus: Sluit vrijwel al het geluid om je heen uit
  • Aware-modus: Houdt geluiden met een lage frequentie tegen, zoals van een trein, maar je hoort nog wel iets van wat er om je heen gebeurt
  • Volledige transparantie: Zorgt ervoor dat je beter hoort wat er om je heen gebeurt

In de Bose Music app kun je ook naar de instellingen gaan en ‘noise cancelling’ selecteren om de voorkeursinstelling voor noise cancelling aan te passen.

Man die zijn niveau voor noise cancelling instelt door twee keer op het linkeroordopje van zijn Bose QuietComfort oordopjes te tikken
Man in een metro die het niveau voor noise cancelling instelt door twee keer op het linkeroordopje van zijn Bose QuietComfort II oordopjes te tikken

DRUKKEN

Houd ingedrukt om je spraakassistent te activeren

Heb je een snelle vraag aan Siri? Je kunt de spraakassistent van je telefoon activeren met je Bose oordopjes, maar je moet deze functie eerst inschakelen. Je kunt dit doen in de Bose Music app door naar de instellingen te gaan en naar ‘productbediening’ te bladeren. Daar vind je een schuiftoets met de naam ‘aanraakbediening voor spraakassistent’. Schuif deze naar rechts om deze functie in te schakelen.

Man die de Bose Music app voor de Bose QuietComfort II oordopjes op zijn smartphone bekijkt
Man die zijn spraakassistent activeert met de touchbediening op het rechteroordopje van zijn Bose QuietComfort oordopjes

Als je onderweg je spraakassistent wilt activeren, houd dan het rechteroordopje ingedrukt totdat je een toon hoort. Haal vervolgens je vinger weg en zeg wat je wilt. De microfoon in het rechteroordopje werkt als een verlenging van de microfoon in je smartphone, zodat je moeiteloos informatie kunt opzoeken, een podcast kunt afspelen, kunt bellen en nog veel meer.

Als je hebt ontdekt hoe je je draadloze oordopjes met gebaren kunt bedienen, kun je je media, telefoongesprekken en spraakassistent sneller aanpassen. Zo verlopen je dagelijkse routines sneller en handiger, of je ze nu op kantoor, in het vliegtuig of tijdens je dagelijkse training uitvoert.

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN