WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.

BOSE PRESENTEERT SLEEPBUDS II

Betere geluidsmaskering, nieuwe content voor ontspanning en nu met klinisch bewezen technologie

September 22, 2020 — Vandaag kondigt Bose Sleepbuds ™ II aan, de nieuwe generatie van de wearable voor tijdens het slapen. Dit product beschikt over technologie waarvan klinisch is bewezen dat het mensen helpt sneller in slaap te vallen. Sleepbuds II bieden aantoonbaar betere geluidsmaskering dan hun voorganger en introduceren nieuwe contentcategorieën om ook de andere barrière om in slaap te komen te bestrijden: het onvermogen om te ontspannen. Ze combineren een nieuw akoestisch en elektronisch ontwerp, een nieuwe behuizing die lichter is dan een muntje, nieuwe gepatenteerde oordopjes voor een veilige, superzachte pasvorm en meer dan 35 gratis rustgevende tracks. Dit is allemaal systematisch geproduceerd en getest. Het resultaat is een technische doorbraak: twee kleine, uiterst comfortabele, draadloze oordopjes die de afleiding van geluiden als luide partners, buren, honden en verkeer blokkeren en bedekken. Daarnaast zorgen ze ook voor mentale afleiding na lange, drukke dagen.

Bose Sleepbuds II is vanaf 13 oktober verkrijgbaar voor € 269,95 en kan vanaf vandaag worden gereserveerd. Het zijn geen actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoons of in-ear hoofdtelefoons met een toegevoegde functie, ze streamen geen muziek en je kan er niet mee bellen. Elk detail is voor één doel geoptimaliseerd. Betere slaap; de hele nacht, elke nacht.

"Bose Sleepbuds II maakt gebruik van verbeteringen in gepatenteerde technologie voor het maskeren van geluid. Het afdekken van geluid, en dus niet het onderdrukken ervan, is een betere oplossing voor tijdens het slapen", aldus Steve Romine, hoofd van de Bose Health Division. "Je kunt de slaapervaring niet effectief verbeteren door oordopjes te combineren met apps, je muziek harder te spelen of oordopjes en machines naast je bed te gebruiken. Daarom zijn we zo enthousiast over Sleepbuds II. Ze ‘dempen’ de lagere frequenties die de grootste bedreiging vormen voor een rustige slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan snurkende partners en voetstappen in de buurt. En met nieuwe ontspanningstracks helpen ze ook je geest tot rust te brengen."

Onderzoek

Bose werkte samen met de University of Colorado Anschutz Medical Campus en het UCHealth CARE Innovation Center om de impact van Bose-slaaptechnologie te testen. Uit het onderzoek blijkt dat de technologie mensen helpt sneller in slaap te laten vallen. Alle deelnemers bevestigen dat Bose noise masking werkt tegen veelvoorkomende verstoringen waarvan ze normaal wakker worden of blijven. 86% geeft aan dat het product helpt om gemakkelijker in slaap te vallen en 76% stelt dat het ook helpt om in slaap te blijven. Tot slot vindt vier op de vijf (80%) het product een algehele verbetering van de slaapkwaliteit.

Nieuwe content voor een stille omgeving en geest

Voor besturing en updates gebruik je de gratis Bose Sleep-app om een alarm in te stellen en het volume te wijzigen. Daarnaast zijn er drie nieuwe contentcategorieën toegevoegd, allemaal nauwkeurig ontwikkeld om beter in slaap te vallen. Wanneer je niet in slaap kunt vallen door achtergrondgeluid, weerspiegelen 14 ruismaskerende tracks de frequenties van nachtelijke verstoringen en verbergen ze de verstoringen onder rustgevende geluidslagen. Wanneer je slaapprobleem wordt veroorzaakt door hoe je je voelt, zijn er nu nieuwe ontspanningsopties beschikbaar: 15 natuurgeluiden helpen je gedachten te kalmeren. Denk bijvoorbeeld aan wandelingen over een landweg, een kustlijn, een promenade en meer. 10 rustgevende geluiden helpen stress en spanning te verminderen.

Betere kwaliteit: van ruismaskering tot de knoppen, van Bluetooth tot batterij en van transducer tot tip

Bose Sleepbuds II bieden verbeteringen op het gebied van geluidbeheersing, akoestiek, psychakoestiek en elektronische miniaturisatie. Elke knop is slechts een centimeter diep, vergelijkbaar met een potloodgum, om irriterend contact te voorkomen wanneer je hoofd op een kussen rust zelfs als je op je zij ligt. Een nieuwe anti-wrijvingslaag bedekt elke behuizing om een piepend geluid tegen kussens te voorkomen, en een nieuwe antenne zorgt voor een betrouwbaardere Bluetoothverbinding met telefoon en tablet. Aan de binnenkant levert een nieuwe NiMH-batterij (nikkel-metaalhydride) 10 uur aan batterijduur en een kleine printplaat slaat tot 10 bestanden op uit de bibliotheek van de Sleep App. De ruismaskerende tracks zijn afgestemd op een nieuwe transducer om meer ongewenste geluiden dan ooit te bedekken en te vervangen, terwijl een nieuw ontwerp voor drukegalisatie en zachte siliconen oordopjes meer geluid blokkeren. Met drie meegeleverde maten zijn de tips anders dan tips die gemaakt zijn om overdag te gebruiken. De materialen, de vorm en het ontwerp zijn geoptimaliseerd om op hun plaats te blijven voor een volledige nacht van vredige, pijnloze rust.

Nieuw oplaadetui, even compatibel en met IPX4-classificatie

Sleepbuds II worden geleverd met een verbeterde behuizing van geanodiseerd aluminium. De behuizing stabiliseert elk oordopje terwijl ze worden opgeslagen en opgeladen en biedt tot 30 uur extra batterijduur. Ze zijn compatibel met iOS- en Android-apparaten. Bovendien zijn ze zweet- en waterbestendig met een IPX4-classificatie.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een ionische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie