WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

7 september 2022 — Het merk dat de hoofdtelefoon met ruisonderdrukking heeft uitgevonden, transformeert de branche opnieuw. Vandaag kondigt Bose haar volgende generatie draadloze, ruisonderdrukkende oordopjes aan - de Bose QuietComfort® Earbuds II. Met Bose CustomTune™ geluidskalibratietechnologie, personaliseren de QC Earbuds II op intelligente wijze audioprestaties en ruisonderdrukking door deze aan te passen aan de unieke vorm van ieder oor. Dit resulteert in een ongekende luisterervaring en ’s werelds beste ruisonderdrukking van welke hoofdtelefoon dan ook – met band of in het oor.

De QuietComfort Earbuds II hebben een geheel nieuw ontwerp. Ieder oordopje is ongeveer een derde kleiner dan zijn voorganger, weegt maar 6 gram en wordt geleverd in een oplaadetui die je in je zak kunt meenemen. En om ze nog persoonlijker te maken, wordt er ook een Fit Kit met oordopjes meegeleverd, inclusief een nieuw tweedelig systeem met verwisselbare stabiliteitsbandjes en oordopjes – voor de hele dag comfort en draagbaarheid waar de QuietComfort-producten om bekend staan.

De Bose QuietComfort Earbuds II zijn vanaf 29 september verkrijgbaar voor €299,95 in de kleur Triple Black, en kunnen vanaf 8 september gereserveerd worden via Bose.nl. Later dit jaar zal ook een Soapstone-kleurige variant beschikbaar zijn.

“Sinds we ruisonderdrukking op de markt hebben gebracht, zijn we altijd gedreven geweest om grenzen te verleggen op het gebied van techniek, technologie en design – de QuietComfort Earbuds II zijn het nieuwste resultaat van die toewijding”, aldus Raza haider, chief product officer bij Bose. “Wij geloven in de kracht van geluid – het kan je meenemen naar je favoriete concert, een betekenisvolle herinnering oproepen, of gewoon je stemming opbeuren. Dat is precies wat de QC Earbuds II doen. Ze zijn uniek afgestemd op jou en leveren meeslepende audio die je dichter dan ooit bij de inhoud brengt.”

CustomTune voor verbeterde audio, ruisonderdrukking en Aware Modus met ActiveSense

De CustomTune-technologie voor geluidskalibratie maakt zijn debuut in de QuietComfort Earbuds II. Deze baanbrekende innovatie wordt geactiveerd elke keer dat je de oordopjes uit het doosje haalt en in je oren plaatst. Er wordt een eigen toon afgespeeld, waarna een microfoon in de oordopjes de akoestische respons van je gehoorgang meet. Die informatie wordt vervolgens gebruikt om zowel het geluid als de ruisonderdrukking speciaal op jou af te stemmen - en dat alles binnen minder dan een halve seconde.

Voor audio optimaliseert CustomTune het geluidsfrequentieprofiel volledig naar de unieke eigenschappen van elk oor, zodat het geluid dat het trommelvlies bereikt precies is zoals de artiest het bedoeld heeft - levensechte, evenwichtige audio met nuance, helderheid en diepte. Voor krachtigere ruisonderdrukking stemt CustomTune het ruisonderdrukkingssignaal ook af op je oren, waardoor de prestaties aanzienlijk verbeteren. Het richt zich op geluiden die voorheen moeilijk te onderdrukken waren - zoals stemmen van collega's in de buurt, gillende baby's in de bus, of afleidingen van het gezin in je thuiskantoor – met deze nieuwe technologie vervagen dit soort geluiden zodat je ook door deze geluiden niet meer gestoord wordt. En CustomTune past zich voortdurend aan op het veranderende geluid in je omgeving, zodat je verzekerd bent van de beste ruisonderdrukking.

De intelligente personalisatie die CustomTune biedt, verbetert ook de Aware modus met ActiveSense. In de Aware modus zorgt het voor een verbeterde transparantie, zodat je de omgevingsgeluiden zo natuurlijk en levensecht mogelijk hoort. En als er luide onderbrekingen in de buurt zijn, reageert ActiveSense met precies het juiste niveau van ruisonderdrukking - specifiek afgestemd op je oor - om lawaai te verminderen als het zich voordoet, en alleen zo lang als het duurt.

De QC Earbuds II gebruiken vier microfoons in ieder oordopje - één aan de binnenkant en drie aan de buitenkant - om ongewenst geluid te detecteren, te meten en door te sturen naar een eigen elektronische chip die geladen is met een exclusief algoritme. Samen met piepkleine omvormers reageert het systeem met een nauwkeurig, gelijk en tegengesteld signaal in minder dan een fractie van een milliseconde. Het resultaat is dramatisch en exclusief voor Bose.

Nieuwe Fit Kit met oordopjes voor comfort en stabiliteit

De revolutionaire vooruitgang in ruisonderdrukkingstechnologie die de QuietComfort Earbuds II bieden, begint met een optimale pasvorm voor je oren. De QC Earbuds II verdelen de traditionele eendelige oordopjes in een tweedelig systeem: een stabiliteitsband die de contouren van je oor volgt, en een parapluvormige siliconenoordop om een stevige afdichting bij de opening van je oor te creëren.

De Bose Fit Kit die bij de QC Earbuds II wordt geleverd, bevat drie maten oordopjes en drie maten stabiliteitsbandjes - waardoor elk oordopje negen aanpassingsmogelijkheden heeft. En omdat geen twee oren hetzelfde zijn - zelfs niet bij dezelfde persoon - zijn alle onderdelen zo ontworpen dat ze verwisselbaar zijn, zodat je een pasvorm vindt die comfortabel aanvoelt en de hele dag op zijn plaats blijft. Geavanceerde materialen en productietechnieken houden de stabiliteitsbandjes en oordopjes zacht en meegaand, maar toch duurzaam en gemakkelijk te verwisselen.

Als laatste stap om een ideale pasvorm te garanderen, controleert een pasvormtest in de Bose Music-app op een nauwkeurige afdichting door dezelfde toon te gebruiken als de CustomTune-geluidskalibratie om te controleren op lekkende geluiden, zodat de QC Earbuds II de beste gepersonaliseerde audio- en ruisonderdrukkingsprestaties kunnen leveren.

Compatibiliteit, connectiviteit, batterijduur en meer

De nieuwe Bose QuietComfort Earbuds II zijn compatibel met zowel Apple- als Android-apparaten. Ze zijn voorzien van verbeterde spraakopname dankzij een geactualiseerd ruisverwijderingsalgoritme, bevatten Bluetooth® 5.3, hebben een IPX4-codering voor zweet- en waterbestendigheid, en werken met de ingebouwde stemassistent van een mobiel apparaat. De oordopjes hebben een batterijlevensduur van zes uur en kunnen drie keer extra worden opgeladen met de oplaadetui. De etui kan de oordopjes in een uur volledig opladen, terwijl een snelle oplaadbeurt van 20 minuten tot twee uur afspeeltijd oplevert. De oplaadetui zelf is in drie uur volledig opgeladen via USB-C®.

De oordopjes zijn voorzien van intuïtieve, capacitieve aanraakknoppen op zowel het linker- als rechteroordopje die toegang bieden tot veelgebruikte opdrachten, zoals inhoud afspelen en pauzeren, volumeregeling, nummers overslaan en oproepen beantwoorden en beëindigen. Daarnaast biedt de Bose Music-app meer functionaliteiten, zoals sneltoetsinstellingen, ruisonderdrukkingsmodi en instelbare EQ, en er zullen in de loop van de tijd updates worden uitgebracht om nieuwe functies en voordelen toe te voegen.

Over Bose

Bose staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige audio-oplossingen voor thuis, onderweg en in de auto. Sinds de oprichting in 1964 door Dr. Amar Bose, is het bedrijf toegewijd aan het leveren van geweldige geluidservaringen door middel van innovatie. En de gepassioneerde medewerkers - ingenieurs, onderzoekers, muziekfanaten en dromers - zijn toegewijd gebleven aan de overtuiging dat geluid de sterkste kracht op aarde is; geluid heeft het vermogen om ons te transformeren, transporteren en het gevoel te geven dat we leven. Deze overtuiging drijft ons al bijna 60 jaar om producten te maken die iconisch zijn geworden door de manier waarop mensen naar muziek luisteren te veranderen.

###

Productfotografie

Video's