WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.

NIEUWE BOSE FRAMES VOOR SPORT EN STIJL

Hoogwaardige zonnebrillen en audio in één

September 10, 2020 — Bose kondigt vandaag drie nieuwe Bose Frames aan, de Tempo, Tenor en Soprano. De zonnebrillen die van audio zijn voorzien, combineren de bescherming en stijl van hoogwaardige zonnebrillen met de functionaliteit van premium hoofdtelefoons. 

De nieuwe Frames Tempo is speciaal ontworpen voor buitenactiviteiten zoals fietsen, hardlopen en klimmen. De Frames Tenor en de Frames Soprano zijn geschikt voor dagelijks gebruik en kenmerken zich met een mooier design en betere akoestiek ten opzichte van het origineel. Alle drie de zonnebrillen zijn voorzien van Bose’s gepatenteerde Open Ear AudioTM -technologie en de kleinste, dunste en meest verborgen Bose-luidsprekersystemen ooit. Het resultaat is een doorbraak in mobiele audio, waarbij het meeslepende geluid uit de bril komt in plaats van uit een oordopje.

Alle drie de nieuwe Bose Frames hebben gepolariseerde glazen en blokkeren tot 99% van de Uv-stralen. Ze zien er kwalitatief hoogstaand uit, hebben een goede pasvorm en presteren perfect tijdens buitenactiviteiten en in dagelijks gebruik. Of je nu sportief of casual op pad gaat, je bent altijd bewust van je omgeving doordat er niets over- of in je oren zit. De flinterdunne Bose-geluidsystemen zitten verborgen in de pootjes van de bril zonder extra onderdelen, zichtbare schroeven, naden of perforaties. Je kunt de elektronica niet zien en voelen. Het geluidsysteem voegt minder dan 50 gram gewicht toe, waardoor je nagenoeg niet merkt dat het om audiozonnebrillen gaat tot je ze aanzet. Dan maken de Frames draadloos verbinding met je telefoon om muziek te streamen, te bellen of een persoonlijke assistent te gebruiken. Met de hulp van exclusieve Bose-technologie is het geluid rijker en helderder dan die van eerdere edities, maar net zo persoonlijk. De luidsprekersystemen zijn nauwkeurig geconfigureerd en op jou gericht, waardoor content en gesprekken geïsoleerd zijn in een audioballon die alleen jij, dus niet je omgeving, kunt horen.

Indien gewenst kunnen de lenzen van alle nieuwe Frames vervangen worden door lenzen op sterkte. Ze zijn vanaf vandaag te bestellen en te koop vanaf 24 september via Bose en geselecteerde retailers voor € 279,95.

De Bose Frames Tempo sportzonnebril

De Frames Tempo sportzonnebrillen zijn gemaakt van TR90 en zijn sterk, licht en flexibel om extreme temperaturen en trainingen te weerstaan. Ze zijn gemaakt van speciaal ontworpen veerscharnieren en TPE-uiteinden (Thermoplastisch Elastomeer) voor comfortabele stabiliteit rond het hoofd. Daarnaast zijn de neuskussens er in drie vormen voor de juiste grip en om te voorkomen dat ze van het gezicht glijden. Ze bewegen, schudden of verschuiven niet tijdens bijvoorbeeld marathons en triatlons, op het water, off-road of bij hoge snelheden bij steile hellingen.

Het akoestische pakket van de Bose Tempo is technisch fenomenaal met de hoogste betrouwbaarheid in de Frames-familie. Een 22 mm driver met volledig bereik rust op je slaap om dieper en luider te spelen. Luid genoeg om tijdens het fietsen met 40 kilometer per uur nog te horen, terwijl je ook verkeer, waarschuwingen, trainingspartners en teamgenoten waarneemt.

Frames Tempo is voor verschillende doeleinden gebouwd om lang mee te gaan. Zo past de zonnebril onder de meeste beschermende helmen, is hij zweet-, weer-, kras- en breukbestendig en heeft hij tot 8 uur batterijduur via een meegeleverde standaard USB-C-oplaadkabel. De glazen zijn van polycarbonaat met een zichtbare lichttransmissie van 12%. Optionele glazen zijn ook verkrijgbaar: Road Orange heeft een 20% VLT medium-light lens om schittering van reflecterende oppervlakken zoals water en sneeuw te verminderen; Trail Blue heeft een 28% VLT laag-licht lens om het contrast en de definitie te verbeteren bij fel zonlicht en Twilight Yellow heeft een 77% VLT zeer laag-licht voor gebruik in schemering.

De nieuwe Bose Frames Tenor en Soprano zijn in elk opzicht van hoger niveau dan de voorgaande editie Frames.
Frames Tenor is kleiner en vierkanter terwijl de Frames Soprano de vorm heeft van een kattenoog. Voor beide modellen is elke hoek, al het materiaal en ieder onderdeel zorgvuldig gekozen en vakkundig in elkaar gezet voor een hogere kwaliteit, een verbeterd uiterlijk en ultiem comfort. De zonnebrillen bevatten, maar verbergen,  alle elektronica, waaronder de twee 16-mm-luidsprekers. Wat je draagt en ziet zijn prachtige zonnebrillen. Van precieze balans van gewicht op het hoofd en weerstand in de scharnieren tot de rondingen van de neusbrug en de ultra-hoogglans afwerking.

Wat je hoort is even indrukwekkend: Tenor en Soprano hebben een merkbaar beter basgeluid zodat muziek met meer diepte en detail kan worden afgespeeld.

Tenor en Soprano zijn kras- en breukbestendig met een verlengde batterijduur van 5,5 uur via meegeleverde, op maat gemaakte pogo-pin oplader. De glazen kunnen eenvoudig worden verwisseld met verschillende opties: gespiegeld blauw en zilver voor Tenor, vervagend roze en paars voor Soprano.

Betere stemopname, volume en bediening in elke nieuwe Frames
De Bose Frames Tempo, Tenor en Soprano zijn voorzien van geavanceerde spraakopname. Het systeem met één microfoon is vervangen door een dubbele bundelvormende reeks die afschermt wat je zegt tegen wind, lawaai en andere nabije gesprekken. Gecombineerd met nieuwe digitale signaalverwerking is er zichtbaar resultaat. Voor alle spraakcommunicatie is spraak beter verstaanbaar. Praten aan de telefoon is gemakkelijker, net als praten met je virtuele assistent.

Om alle muziek op elk luisterniveau te horen, gebruiken de nieuwe Frames de nieuwe Volume Optimized EQ. Als je geluid zacht aanzet om te ontspannen, verdwijnen lage frequenties uit je favoriete nummer niet. Als je geluid op volle toeren afspeelt voor bijvoorbeeld motivatie tijdens het sporten, vervormt het geluid niet. Het volume omhoog of omlaag bijstellen is eenvoudig met een geïntegreerde aanraakbediening. Je schuift je vinger gewoon naar voren en naar achteren over de rechterpoot. Alle andere veelgebruikte commando's kunnen op de rechterpoot worden beheerd via tikken of een multifunctionele knop.

De Frames Tempo, Tenor en Soprano voegen zich bij de eerste Frames die in 2018 werden geïntroduceerd: de Alto en Rondo. 

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie