WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Augustus 2019 — Bose introduceert de draadloze Noise Cancelling Headphones 700, de grootste vernieuwing in hoofdtelefoons sinds de QuietComfort. De nieuwe Bose 700-serie bevat een verbeterde spraakinterface en zet een nieuwe norm voor mobiele communicatie.

De 700-headphones zijn ontwikkeld op basis van de QuietComfort-techniek, waarmee je zelfs in de meest luidruchtige omgevingen rust en luisterplezier ervaart. Ze zijn uitgerust met nieuwe, geavanceerde technologieën die de openbare ruimte transformeren in een besloten omgeving voor een mobiel gesprek met vrienden, familie of virtuele personal assistants. Met exclusieve innovaties schermen de 700-systemen de stem van de gebruiker af van alle omgevingsgeluiden. Ook in bijvoorbeeld verkeer, vertrekhallen of sportstadions is het mogelijk om gesprekken te voeren voor werk of met het thuisfront. De personal assistant laat zich in de drukte moeiteloos aansturen: Siri voor iOS is eenvoudig toegankelijk en Google Assistant en Amazon Alexa zijn beide ingebouwd, waarbij je Alexa met één woord activeert.

Bose Earbuds 500 en Bose Noise Cancelling Earbuds 700

De 700-serie is de eerste van drie headphone-innovaties. De draadloze Bose Earbuds 500 zijn super compact en veelzijdig, en verschijnen later dit jaar. De draadloze Bose Noise Cancelling Earbuds 700 volgen in 2020. De Noise Cancelling Headphones 700 zijn nu verkrijgbaar voor € 399,95. Beschikbaar vanaf oktober. Daarmee sluiten ze aan bij de succesvolle QuietComfort 35 II in de Bose around-ear headphone-lijn.

“Technologie is bedoeld om ons menselijker te maken, juist niet afhankelijker van apparaten”, aldus Brian Maguire, Category Director van Bose headphones. “Mensen kiezen er niet bewust voor om meer tijd op een touchscreen door te brengen. Toch zien we dat miljoenen mensen continue met hun smartphone bezig zijn. Door smartphones en headphones te koppelen hebben we meer vrijheid om gesprekken te voeren en onze virtuele persoonlijke assistenten te gebruiken om allerlei zaken te regelen.”

“Maar VPA’s zijn nog niet perfect – ze verstaan ons niet altijd goed en draaien dan een verkeerd nummer”, vervolgt Maguire. “Soms veranderen ze onze tekst, waardoor we een bericht vaak toch liever zelf sturen. Of we moeten apps handmatig openen, of een gesprek afbreken omdat we niet boven het lawaai uitkomen. Noise cancelling headphones hebben ons altijd geholpen om beter te luisteren, maar we moeten ook beter gehoord worden. Mobiele apparaten hebben dat probleem nog niet opgelost. Zowel smartphones, headphones als een combinatie van beide. De Bose Noise Cancelling 700 brengt daar verandering in. En we kunnen niet wachten om mensen dat verschil te laten ervaren.”

Het revolutionaire Bose Voice System

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn ontworpen als integraal systeem met nieuwe akoestische en elektronische componenten, nieuwe digitale signaalverwerking en acht microfoons voor een soepele gebruikservaring. Zes microfoons neutraliseren het overgrote deel van het omgevingslawaai, zodat je het niet hoort. Twee van die microfoons werken samen met de twee andere microfoons voor stemdetectie van perfecte kwaliteit. Een staafvormig microfoonarray isoleert je spraak en onderdrukt al het andere hoorbare geluid. Een zogenaamd afweer-array vormt een tweede verdedigingslinie die het meest storende resterende geluid detecteert en vervolgens blokkeert, of het nu gaat om de razende koffiemolen van een espressoapparaat of een gesprek aan een aangrenzende tafel.

Dat gebeurt allemaal real-time, dus terwijl je loopt of je hoofd draait waardoor je omgeving verandert. Het systeem werkt met elke VPA, elke smartphone die aan de 700 is gekoppeld en elke smartphone of smartphone/headphone-combinatie. Bovendien werkt het ook in elke omgeving. Bij audio- en videogesprekken horen de microfoons jouw woorden, en niet die van de tv achter je of de persoon die naast je zit. Als je een voicemailbericht inspreekt, wordt jouw stem opgenomen, niet die van anderen in je buurt. Doordat ook Siri, Google Assistant en Alexa je feilloos horen, kunnen ze je beter helpen bij het aanvragen van een adres of afspeellijst, het dicteren van een e-mail of het aanzetten van je thuisalarm of cv.

Volledige transparantie en geweldige audioprestaties

De Bose 700 werkt met de nieuwste Bose noise cancellation voor optimale ruisonderdrukking. Geavanceerde elektronische schakelingen bannen het “fluiten” uit. Samen zorgen deze technieken voor vernieuwde regelbare noise cancellation. Een volledig transparante stiltebeleving, die het begrip “uit” nieuwe inhoud geeft. De hoogste stand zorgt voor absolute stilte, terwijl bij de laagste stand alle geluiden ongehinderd binnenkomen. Met een draai aan de schakelaar hoor je jezelf, anderen en alles om je heen alsof je geen headset op hebt. In de Conversation Mode blijf je bereikbaar terwijl je muziek luistert. Muziek en noise cancellation zijn tegelijk uit te zetten om een face-to-face gesprek te voeren of naar een mededeling te luisteren. Vervolgens is de muziek eenvoudig weer op te pakken.

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 bieden een ongehoord goede muziekweergave, zelfs uren achter elkaar. Ze zijn uitgerust met door Bose ontwikkelde active equalization en filteren zwaar aangezette bassen, vocals en hoge tonen die na verloop van tijd luistermoeheid veroorzaken. Het resultaat is een natuurlijke, kristalheldere en evenwichtige geluidsweergave.

Langdurig draagcomfort, tot 20 uur batterijondersteuning en eenvoudige bediening

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn gemaakt voor langdurig gebruik zonder concessies te doen aan comfort en kwaliteit. Ze zijn geproduceerd uit hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen, met minder zichtbare schroeven, naden en verbindingen dan gebruikelijk. Het gewicht is met het oog op draagcomfort evenredig over de hoofdbeugel verdeeld en een batterijlading gaat tot maar liefst 20 uur mee. Met drukgestuurde aanraking regel je de meest gebruikte instructies, zoals beantwoorden of beëindigen van gesprekken, dempen van audio, volumeniveau, muziek pauzeren of nummers overslaan. Er zijn drie knoppen: één voor aan en uit, één voor noise cancellation en één voor je VPA. Met de Bose Music app kun je voorkeuren instellen, software updaten en van extra functies gebruikmaken.

Alexa-activering, Bose AR en Noise-Masking

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 werken met elke VPA. Google Assistant en Alexa zijn al geïntegreerd, voor snelle, moeiteloze toegang. Er is een software-update beschikbaar voor éénwoordsactivering van Alexa. Na het downloaden zeg je simpelweg “Alexa”, net als je bij een slimme speaker thuis zou doen. De 700 headphones bieden ook ondersteuning voor Bose AR (augmented reality), voor gebruik met een groeiend ecosysteem van apps die een extra audiolaag leggen over je fysieke omgeving. Er komen diverse nieuwe softwarefuncties aan, zoals noise-masking. Het gaat om ruisonderdrukkende nummers die het stiltelandschap van Bose noise cancellation invullen met rustgevend geluid voor volledige ontspanning en concentratie.

Details en beschikbaarheid

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn met een simpele draai van de oorschelpen plat te vouwen, zodat je ze eenvoudig opbergt in de meegeleverde koker. Daardoor is de hoofdtelefoon handig mee te nemen in een tas of rugzak. De hoofdtelefoons zijn uitgevoerd in zwart en zilver en zijn verkrijgbaar via Bose-winkels, via Bose.nl en erkende Bose-dealers. Meer informatie over de Bose Earbuds 500 en Noise Cancelling Earbuds 700 volgt voorafgaand aan de introductie.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie