WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

BOSE PRESENTEERT NIEUWE PORTABLE HOME SPEAKER

Batterij-aangedreven Wi-Fi en Bluetooth, geïntegreerde spraaksturing, AirPlay 2 en Spotify Connect — allemaal in één luidspreker

oktober 2019 — Bose introduceert de Bose® Portable Home Speaker, een veelzijdige compacte speaker die het gemak van batterijvoeding, de eenvoud van Bluetooth® en de efficiency van spraaksturing samenbrengt in een nieuw, strak design. De Portable speaker levert verbeterde 360-graden weergave en diepere bassen dan andere draagbare smartspeakers van hetzelfde formaat. De speaker weegt slechts 1,05 kilo en is dus geschikt om overal mee naartoe te nemen. De Bose Portable Home Speaker is vanaf oktober verkrijgbaar in Triple Black en Luxe Silver en heeft een prijs van €369,95.

De Bose Portable Home Speaker gaat tot 12 uur mee op één batterijlading, zodat consumenten de hele dag draadloos van muziek kunnen genieten. Met Bluetooth stream je rechtstreeks vanaf smartphone of tablet. En dankzij de combinatie van Wi-Fi en Bose’s slimme spraakdetectiesysteem activeer je eenvoudig Google Assistant of Amazon Alexa (beide ingebouwd) en heb je daarmee direct toegang tot afspeellijsten, podcasts, nieuws, weer en smart home-apparaten. Selecteer AirPlay 2 voor het afspelen van muziek van Apple-apparaten of kies Spotify Connect om direct vanuit de Spotify-app te streamen.

“Elke Bose smart speaker ondersteunt Bluetooth en Wi-Fi, maar de Portable is de eerste die op een oplaadbare batterij werkt — met natuurlijk verschillende gewenste functies,” zegt Ben Burns, Senior Product Manager van Bose Speakers. “We hebben hem uitgebreid getest in de dagelijkse praktijk – in het gezin, met vrienden, thuis en onderweg – want we wilden per se dat dit het product zou zijn dat je elke dag met je meeneemt. Ik ben ervan overtuigd dat we daar heel goed in geslaagd zijn.”

Aan de bovenzijde zitten knoppen voor de basisfuncties, waaronder de door Bose gepatenteerde mic-off-functie. Hiermee schakel je de microfoons uit, zodat gesprekken niet ongewild kunnen worden afgeluisterd of opgenomen. Met de andere knoppen regel je in- en uitschakelen, volume, afspelen/pauzeren, nummers overslaan en activering van virtuele spraakassistenten en Bluetooth.

Door nieuwe functionaliteiten in de Bose Music-app is instellen en updaten sneller en eenvoudiger. Met de app kun je door content bladeren, tussen muziekdiensten switchen, een multiroomsysteem opzetten met andere Bose smart speakers en soundbars, en software downloaden voor nieuwe functies. Later dit jaar kun je bijvoorbeeld de Portable koppelen met een Bose SoundLink speaker, voor gesynchroniseerde, spraakgestuurde audio. En volgend jaar kun je twee Portables koppelen voor indrukwekkende 360-graden stereoweergave.

De cilindervormige Portable speaker is 191,5 mm hoog en heeft een diameter van slechts 119 mm. De behuizing is van naadloos gegoten geanodiseerd aluminium, speciaal gevormd voor hoogwaardige audioprestaties. Aan de binnenzijde sturen drie passieve radiators, een high-excursion driver en een nieuw ontwikkelde deflector het geluid gelijkmatig in alle richtingen, inclusief de verrassend diepe bas. In tegenstelling tot conventionele speakers kent de Portable geen beperkende sweetspot voor plaatsing of beluisteren: hij zorgt altijd, en overal, voor een verbazende geluidservaring, waar hij ook staat, en waar jij ook bent. En waar de linker- en rechterkanalen van standaard enkelkast boxen elkaar vaak in de weg zitten – wat hoorbare leemtes in de weergave oplevert – dekt de Portable het hele audiospectrum. De monosignaaltechnologie van Bose corrigeert in realtime, dus je hoort daadwerkelijk alles wat is opgenomen.

De nieuwe Bose Portable is met zijn IPX4-score bestand tegen spatwater, geknoeide drankjes en regendruppels. De speaker is bovendien in hoge mate val-, stoot- en slagbestendig. De luidspreker word geleverd met een praktische draagbeugel en is te laden via een USB-C-aansluiting of een apart aan te schaffen laadstandaard (€29,95).

De Bose smart speaker familie

De Bose smart speaker familie omvat nu drie luidsprekers: de Portable Home Speaker, de Home Speaker 500 en 300, en de Soundbar 700 en 500. Ze bieden allemaal Bluetooth- en Wi-Fi-ondersteuning, en ze werken allemaal zelfstandig of als onderdeel van een multiroomsysteem. Alle speakers leveren superieure audioprestaties voor hun formaat en zijn uitgerust met Bose’s eigen spraakdetectie op basis van verfijnde microfoontechnologie, speciaal ontwikkeld voor hoofdtelefoons voor militaire toepassingen, de luchtvaart en consumenten.

Bose smart speakers en accessoires zijn direct verkrijgbaar via Bose.nl, Bose Stores en erkende Bose-dealers.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie