WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Juli 2019 — De Bose Frames komen binnenkort naar Nederland. De revolutionaire zonnebril heeft het design en biedt de bescherming van een premium zonnebril, maar combineert dit met de functionaliteit en prestaties van een draadloze hoofdtelefoon. Naast de Bose Frames wordt dan ook ’s werelds eerste augmented reality-platform in Nederland gelanceerd. Bose presenteert de monturen met de Bose Frames Lens Collection, een serie gradiëntlenzen en gespiegelde glazen die je eenvoudig naar persoonlijke stijl-, kleur- of lichtvoorkeur kunt wisselen.

Frames zijn uitgerust met het kleinste, slankste en lichtste Bose-systeem ooit. Met het gepatenteerde open-ear-ontwerp tillen ze micro-akoestiek, spraaksturing en personal audio naar een nieuw level. Als gebruiker kan je muziek en informatie streamen, telefoongesprekken voeren en virtual assistants gebruiken met behoud van afspeellijsten, entertainment en privégesprekken.

“Frames zijn zowel magisch als praktisch,” zegt Mehul Trivedi, directeur van Bose Frames. “Met de nieuwe glazencollectie zijn het veelzijdige hoogwaardige zonnebrillen. Maar als je ze inschakelt is het ook een headphone, met directe toegang tot je smartphone, contacten en het internet. Frames zijn een sensatie in de wearable-wereld sinds we ze een half jaar geleden in de VS introduceerden, en we vinden het geweldig dat we de baanbrekende functionaliteit, plus nieuwe accessoires, nu wereldwijd beschikbaar kunnen maken.”

Bose Frames zonnebrillen nu met verwisselbare glazen

Bose Frames zijn leverbaar in twee tijdloze designs — Alto, recht met ronde hoeken, en Rondo, kleiner en met ronde glazen. Beide brillen houden 99% UVA/UVB-stralen tegen, wegen slechts 45 gram en zijn beschikbaar met standaard getinte glazen. De glazen kunnen eenvoudig worden verwijderd en vervangen door de nieuwe Frames-glazen. Nieuw zijn de Blue Gradient, niet-gepolariseerde glazen voor beide modellen, en verschillende gepolariseerde spiegelglazen: Mirrored Silver voor Alto en Mirrored Rose Gold voor Rondo. Alle versies sluiten naadloos aan bij de moderne, minimalistische accenten van Frames, zoals de vergulde stalen scharnieren en de oplaadcontacten. En ze bieden allemaal dezelfde bescherming, kras- en breukbestendigheid als de standaardglazen.

Bose Frames: persoonlijke audio-brillen

Bose Frames functioneren als draadloze headphones, maar met een technische verfijning voor sterke audioprestaties op miniformaat. In de veren van de bril (de oren) is een flinterdun akoestisch pakketje ingebracht, dat de drager – en niemand anders – verbluffende audio levert. Aan de voorzijde van de rechterveer zijn een ultra-kleine microfoon en multifunctioneel knopje geïntegreerd, voor spraak- en vingerbediening. Hiermee regel je koppeling met je smartphone, toegang tot Siri en Google Assistant, gesprekken en commando’s, en pauzeren of nummers overslaan. De Bose Connect-app biedt extra controlemogelijkheden en software-updates voor toekomstige functies, zoals Bose AR.

Bose Frames: een audio AR-wearable

Bose Frames zijn compatibel met Bose AR, het eerste commerciële product dat geïntegreerd is in het Bose audio augmented reality-platform. In tegenstelling tot andere augmented reality-brillen en -platforms verandert Bose AR niets aan wat je ziet, bevat het geen hinderlijke cameralens en heb je ook de camera van je smartphone niet nodig om objecten in je zichtlijn te projecteren. Bose AR weet waar je bent en welke kant je opkijkt, dankzij een 9-assige hoofdbewegingssensor en de GPS van je iOS- of Android-apparaat. En het voegt automatisch een audio laag toe via de Bose AR-apps, waarmee je locatie en tijd via het web worden gekoppeld met eindeloze mogelijkheden voor reizen, leren, entertainment, gaming en meer.

Batterij en opslag

Bose Frames gebruikt een lithiumbatterij die je oplaadt met een meegeleverde pogo-pinkabel. Bij een gemiddeld volume kun je met een batterijlading tot 3,5 uur afspelen en of de bril tot 12 uur stand-by houden. De batterij is in minder dan twee uur volledig opgeladen. De bril wordt geleverd met een stoffen hoes en een beschermende case.

Details en beschikbaarheid

Bose Frames zijn verkrijgbaar in matzwart en twee universele modellen: de grotere (Alto) en kleinere (Rondo). De Bose AR-apps zijn te vinden in de Bose Connect-app en in de iOS App Store. Bose Frames en accessoires vanaf 25 juli in Nederland verkrijgbaar in de Bose-winkels, via Bose.be en erkende Bose dealers.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie