WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

2 september, 2015


NIEUWE BOSE® SOUNDLINK® AROUND-EAR WIRELESS HEADPHONES II

2 september 2015 – Vandaag introduceerde Bose de SoundLink® around-ear wireless headphones II, de draadloze hoofdtelefoon met de beste geluidskwaliteit van dit moment die een geheel nieuwe draadloze ervaring brengt: een accuduur van wel 15 uur, multipoint voor het aansluiten van twee apparaten, snelle koppeling met NFC-technologie, naadloze synchronisatie van audio en video, eenvoudig schakelen tussen muziek en gesprekken, en intuïtieve bediening en gesproken instructies die niets te raden overlaten. Hij is speciaal ontworpen voor mobiliteit: duurzaam, licht en comfortabel, zodat je hem de hele dag kunt gebruiken. De SoundLink® wireless headphones II zijn anders dan alle andere draadloze hoofdtelefoons op de markt en zijn vanaf eind september 2015 verkrijgbaar voor € 279,95.

"Wij vinden dat overstappen op draadloos niet ten koste moet gaan van geluidskwaliteit of gemak", aldus Bernice Cramer, algemeen manager van Bose Wireless Headphones. "Dus hebben we méér gedaan dan alleen maar zorgen dat de SoundLink® II de draadloze hoofdtelefoon met het allerbeste geluid is; hij is ook meteen de eenvoudigste. Het valt direct op hoe geweldig muziek klinkt met deze hoofdtelefoon, maar daarna zul je ontdekken dat we ook alle kleine en grote problemen hebben opgelost die nog niemand anders heeft aangepakt. Dat is het mooie van fantastische techniek: het maakt muziek streamen zo veel beter."

Draadloos geluid van Bose

De SoundLink® around-ear wireless headphones II gebruiken technologie van Bose, waaronder actieve equalisatie en nieuwe equalisatie met geoptimaliseerd volume, zodat muziek bij elk volume helder en gedetailleerd klinkt. Er zijn geen toegevoegde boosts - die zijn niet nodig voor meer impact. Wat je hoort, benadert het geluid van de oorspronkelijke opname zo dicht mogelijk en wordt niet opnieuw gemaakt of aangepast.

"We hebben nooit ingegrepen in hoe een muziekstuk moet klinken wanneer het wordt gereproduceerd. Het is namelijk niet onze muziek: het is de muziek van de artiest en van degene die luistert. Het is onze taak om het zo goed mogelijk te laten klinken", zegt Cramer.

Voor gesprekken gebruiken de SoundLink® around-ear headphones II een geavanceerd microfoonsysteem, HD Voice en Adaptive Audio Adjustment-technologie voor wind- of ruisonderdrukking. Het volume wordt automatisch aangepast op basis van het stemvolume en het omgevingsgeluid. Je kunt dus van een rustige ruimte zo een drukke straat op lopen zonder een woord te hoeven missen.

Draadloze functionaliteit van Bose

De SoundLink® around-ear headphones II bieden echte draadloze vrijheid. Het begint al met een accuduur tot 15 uur zonder dat je tussendoor moet opladen - 25% meer dan de industrienorm. Als je haast hebt of onderweg bent, laad je hem een kwartiertje op met de meegeleverde usb-kabel en kun je hem tot wel twee uur gebruiken. En dat is nog niet alles. Met multipoint kun je gelijktijdig verbonden blijven met twee apparaten, zodat je een film of sportwedstrijd kunt kijken op je tablet terwijl je belt met je telefoon. Bij conventionele draadloze hoofdtelefoons zijn er nog weleens vertragingen in de synchronisatie van beeld en geluid, maar de verbinding van de SoundLink® is naadloos wanneer je video's kijkt of FaceTime gebruikt. Ook het koppelen gaat heel eenvoudig. Tik op de rechteroorschelp om een apparaat met NFC te koppelen, of verbind je Bluetooth®-apparaat met de nieuwste Bluetooth-technologie. Je hebt je telefoon niet nodig om te schakelen tussen muziek en gesprekken. De oorschelp van de hoofdtelefoon is uitgerust met slimme, intuïtieve regelaars die altijd binnen handbereik zijn. De SoundLink® headphones II geeft gesproken meldingen (beschikbaar in 11 talen) die vertellen wie er belt, met welke apparaten je bent verbonden en hoeveel accuvermogen er nog over is.

Draadloze kwaliteit van Bose

SoundLink® headphones zijn gemaakt en getest in labs van Bose om vallen en stoten aan te kunnen. Het ontwerp is geïnspireerd door de QC®25 headphones en is gemaakt van stootvaste materialen, nylon met glasvezel en roestvrij staal. Hoewel ze boordevol technologie zitten, zijn ze licht en comfortabel. Ze wegen maar 198,4 gram en hebben zachte oorkussens en een gestroomlijnde hoofdband. De oorschelpen kunnen plat worden gevouwen en eenvoudig worden opgeborgen in een bijpassend draagetui.

Het verhaal achter de Bose SoundLink® 

Bose SoundLink®-producten worden sinds de introductie van de allereerste SoundLink® speaker in 2011 wereldwijd erkend als de standaard in mobiele draadloze audio. Sindsdien legt de SoundLink®-luidsprekerserie de lat voor Bluetooth-luidsprekers, en de SoundLink® Mini speaker (waarvan nu de tweede generatie uit is) is wereldwijd het bekendste luidsprekertje. In 2014 werden de SoundLink® on-ear Bluetooth headphones geïntroduceerd, die de beste geluidsprestaties in hun klasse combineren met gebruiksgemak en duurzaamheid. Vandaag worden de SoundLink® around-ear wireless headphones II aan de serie toegevoegd en wordt draadloze muziek naar een nieuw niveau getild, met nog betere audio en ongeëvenaarde functionaliteit.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Bose SoundLink® around-ear wireless headphones II zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. Ze zijn vanaf eind september 2015 verkrijgbaar voor € 279,95. Bose SoundLink® on-ear wireless headphones blijven verkrijgbaar voor € 249,95. Beide SoundLink® headphones zijn verkrijgbaar via www.bose.nl, geautoriseerde Bose®-dealers en Bose® Stores.

Over Bose Corporation

Bose Corporation is in 1964 opgericht door Dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. Vandaag de dag vormen de grondbeginselen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in langlopend onderzoek met als primair doel nieuwe technologieën te ontwikkelen die consumenten echt voordeel bieden. Bose® innoveert al decennia in verschillende industrieën en creëert en transformeert categorieën in audio en daarbuiten. De producten van Bose voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en in openbare ruimtes zijn gerenommeerd. Van home entertainment-systemen en Wave® music systems tot ruisonderdrukkende en audiohoofdtelefoons, digitale muzieksystemen, Bluetooth® speakers en professionele oplossingen, Bose heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en het streven naar buitengewone klantervaringen is wereldwijd te zien, overal waar Bose zakendoet.

###

SoundLink® is een geregistreerd handelsmerk van Bose Corporation in de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden. FaceTime® is een handelsmerk van Apple Inc. Het woordmerk Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. waarvoor een gebruikslicentie is verleend aan Bose Corporation.

Persbericht als PDF