WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

BOSE® QUIETCOMFORT® 20 ACOUSTIC NOISE CANCELLING® HEADPHONES

Ruisonderdrukking van Bose via een in-ear ontwerp, nu in nieuwe kleuren

4 juni 2015 -- De opvallende Bose QuietComfort®20 Acoustic Noise Cancelling® headphones, die in 2013 werd geïntroduceerd, zette de nieuwe standaard voor prestaties van in-ear headphones: ongeëvenaarde ruisonderdrukking en geluidsprestaties werden gecombineerd met comfort dankzij een in-ear design van slechts 44 gram dat in je zak past. De QC®20 headphones zijn nu verkrijgbaar in zwart en wit, en in twee versies: een versie voor geselecteerde iPod-, iPad- en iPhone-modellen en een versie voor de meeste Samsung Galaxy-smartphones/-tablets en Android™-apparaten. Beide modellen hebben een in-line microfoon en afstandsbediening zodat je eenvoudig kunt bellen en je muziek bedienen.

'Bose QC®20 is revolutionair,' aldus Sean Garrett, vicepresident van de Bose Noise Reduction Technology Group. 'Geen enkele hoofdtelefoon op de markt biedt vergelijkbare prestaties en is zo veelzijdig. Gebruikers zijn erg enthousiast omdat ze kunnen rekenen op de befaamde ruisonderdrukking van Bose, maar dan in een superkleine hoofdtelefoon die fantastisch klinkt en na uren nog prettig zit.'

De QC®20 hoofdtelefoon is het resultaat van 35 jaar onderzoek naar technologie voor ruisonderdrukking. In elk oortje zijn twee kleine microfoons geplaatst. De ene voelt dat er geluid nadert, de andere meet het geluid binnenin. De meetwaarden worden vervolgens verzonden naar een exclusieve digitale/elektronische chip in de bedieningsmodule in het snoer van de hoofdtelefoon. De chip berekent binnen een fractie van een milliseconde een gelijkwaardig, tegengesteld signaal dat het geluid compenseert. De resultaten zijn verbluffend: omgevingsgeluiden zijn vrijwel niet te horen.

Voor muziek gebruikt de Bose TriPort®-technologie poorten om de effectieve akoestische ruimte van het oortje te vergroten, voor een diep laag en opvallend heldere stemmen en instrumenten. Bose Active EQ stemt de frequentierespons af voor een natuurlijk geluid. Het maakt dus niet uit naar welk muziekgenre je luistert: alles klinkt krachtig en helder, zonder kunstmatige boosts of vervorming.

De QuietComfort® 20 headphones kunnen op twee manieren worden gebruikt, zodat je zelf bepaalt wat je hoort en wanneer. Sluit omgevingslawaai buiten en geniet van je muziek of druk op de Y-verbinding in het snoer zodat de QC®20 headphones overschakelen naar de Bose® Aware-modus. Je kunt dan gewoon naar muziek blijven luisteren maar ook je omgeving goed horen, zoals een omroepbericht of een toeterende auto, zonder dat je de oortjes hoeft uit te doen.

Exclusieve Bose® StayHear®+ oordopjes hebben een zachte, stabiele pasvorm zodat je ze nauwelijks voelt en ze niet uit je oren vallen. Ze bevinden zich aan het begin van de gehoorgang en zijn kegelvormig zodat ze op een passieve manier geluid tegenhouden. De speciale akoestische behuizing draagt bij aan de actieve ruisonderdrukking.

De QC®20 headphones bevatten een oplaadbare lithium-ionaccu die 16 uur meegaat. Als de accu leeg is, gaat de muziek gewoon verder. Een usb-oplaadkabel is bijgeleverd.

'De QC®20 kan op meer manieren, op meer plaatsen en vaker worden gebruikt dan welke andere hoofdtelefoon ook,' zegt Garrett. 'Het is een van die producten waardoor het leven nog leuker wordt.'

Het QuietComfort®-verhaal

In 2000, 22 jaar na het originele onderzoek naar ruisonderdrukking van dr. Amar Bose, introduceerde Bose de originele QuietComfort® Acoustic Noise Cancelling® headphones, waarmee een nieuw tijdperk voor hoofdtelefoons werd ingeluid. Dankzij vorderingen op het gebied van ruisonderdrukking, geluidskwaliteit en elektronica onthulde Bose in 2003 de QuietComfort® 2 Acoustic Noise Cancelling® headphones. Deze hoofdtelefoon zette de nieuwe standaard voor prestaties van around-ear hoofdtelefoons. Drie jaar later introduceerde Bose zijn eerste on-ear hoofdtelefoon met ruisonderdrukking: de QuietComfort® 3 Acoustic Noise Cancelling® headphones. Deze leverde de prestaties waar de lijn bekend om stond, maar was compacter vormgegeven.

De zoektocht naar een betere hoofdtelefoon ging verder en in 2009 introduceerde Bose de QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling® headphones, die al snel de industriestandaard werd en ook bleef. In 2013 kondigde Bose de QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling® headphones aan. Deze hoofdtelefoon bevatte meer Amerikaanse patenten dan welke andere Bose®-hoofdtelefoon dan ook en onderdrukte meer ruis dan ooit voor mogelijk werd gehouden voor een in-ear ontwerp. In 2014 werden de QuietComfort® 25 Acoustic Noise Cancelling® headphones geïntroduceerd, die de QuietComfort® 15 headphones verving en voor een nog betere ruisonderdrukking en geluidsreproductie zorgde. De reis naar een betere hoofdtelefoon wordt nog altijd voortgezet in de labs van Bose Corporation, waar inge,nieurs en designers bezig zijn aan het volgende hoofdstuk in het verbazende QuietComfort®-verhaal.

Prijs en verkrijgbaarheid

De QC®20 headphones zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. Ze zijn vanaf 4 juni 2015 voor $ 299,95 verkrijgbaar via Bose® Stores, geautoriseerde Bose®-dealers, Bose.xx en via het gratis telefoonnummer 1-800-444-BOSE (2673).

Over Bose Corporation

Bose Corporation is in 1964 opgericht door Dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. Vandaag de dag vormen de grondbeginselen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in langlopend onderzoek met als primair doel nieuwe technologieën te ontwikkelen die consumenten echt voordeel bieden. Bose® innoveert al decennia in verschillende industrieën en creëert en transformeert categorieën in audio en daarbuiten. De producten van Bose voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en in openbare ruimtes zijn gerenommeerd. Van home entertainment-systemen en Wave® music systems tot ruisonderdrukkende en audiohoofdtelefoons, digitale muzieksystemen, Bluetooth® speakers en professionele oplossingen, Bose heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en het streven naar buitengewone klantervaringen is wereldwijd te zien, overal waar Bose zakendoet.

###

iPad, iPhone en iPod zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Samsung is een handelsmerk van Samsung Electronics Co., LTD. Android is een handelsmerk van Google Inc.

Persbericht als PDF