WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

21 oktober 2015


BOSE KONDIGT DE VOLGENDE GENERATIE SOUNDTOUCH® WIRELESS SYSTEMS AAN MET BLUETOOTH® EN WI-FI

De eenvoudigste manier om thuis muziek te streamen, nu met de kleine SoundTouch® 10 speaker, snel luisteren via Bluetooth, volledige multiroom-functionaliteit en geplande integratie met Spotify®

21 oktober 2015 -- Miljoenen mensen streamen elke dag muziek. Bose luidt daarom een nieuw tijdperk in met de volgende generatie SoundTouch® wireless music systems waarmee je thuis alles kunt afspelen. Vanaf nu beschikt elk SoundTouch® system, ook de nieuwe kleine SoundTouch® 10 speaker, over zowel Bluetooth als wifi. Perfect voor een multiroom-luisterbeleving en om meteen naar muziek te luisteren. Dankzij Bluetooth kunnen alle nummers, afspeellijsten, muziekdiensten en YouTube direct worden gestreamd vanaf een telefoon of tablet. Via wifi kun je muziek doorsturen naar alle SoundTouch® speakers in huis. Daarnaast kun je met de intuïtieve SoundTouch app geïntegreerde muziekdiensten verkennen, persoonlijke presets instellen en van verschillende muziek in verschillende ruimtes genieten.

“Bij SoundTouch® heeft altijd de ervaring centraal gestaan, want daar draait het om als je thuis muziek streamt”, zegt John Roselli, algemeen manager van Bose Wireless Speakers. “Dat eenvoudige idee is ons uitgangspunt. Daarom zijn SoundTouch® systems de meest gebruiksvriendelijke producten op de markt, klinken ze ongelooflijk en kun je vanaf nu naar alles op je telefoon of tablet luisteren, in zo veel ruimtes als je maar wilt. Het is een unieke ervaring, en de SoundTouch® 10 is geweldig om mee te beginnen.”

GROEIENDE SERIE UITGEBREID MET KLEINE SOUNDTOUCH® 10 SPEAKER

De serie SoundTouch®-producten is de meest uitgebreide serie op de markt. Vandaag wordt deze uitgebreid met de nieuwe SoundTouch® 10 speaker. Hij is perfect om op zichzelf te gebruiken, maar je kunt hier meer apparaten aan toevoegen of de luidspreker combineren met andere SoundTouch® systems. Naast de SoundTouch® 10 speaker zijn er de nieuwe SoundTouch® 20 en 30 series III speakers, nieuwe SoundTouch® soundbars en nieuwe SoundTouch® home cinema systems. Ze zijn stuk voor stuk gebruiksvriendelijk en compatibel, kunnen door muren en plafonds heen met elkaar communiceren en hebben vanaf nu zowel Bluetooth® als wifi.

• De nieuwe SoundTouch® 10 wireless speaker is slechts 21,2 x 14,1 x 8,7 cm (h x b x d). Hij combineert digitale signaalverwerking van Bose met de nieuwe Unidome-transducer, een krachtpatser van 2,5 inch die de hoogste geluidsdruk produceert voor dit formaat transducer in de geschiedenis van Bose. Het resultaat is opmerkelijk. De SoundTouch® 10 klinkt zuiverder, voller en luider dan alle andere enkele luidsprekers van dit formaat.

• De nieuwe SoundTouch® 20 en 30 series III speakers zijn de vernieuwde grote broers van de SoundTouch® 10 speaker. De SoundTouch® 30 series III is de beste eendelige oplossing van Bose en de SoundTouch® 20 series III brengt rijk, kamervullend geluid voort uit een compactere behuizing.

• Nieuwe SoundTouch® soundbars en home cinema systems zijn ook verkrijgbaar, waaronder twee soundbars (de SoundTouch® 120 en 130 systems), een 2.1-systeem (het SoundTouch® 220 home cinema system) en een 5.1-systeem (het SoundTouch® 520 home cinema system). Ze laten je nog intenser genieten van films en tv-programma's, en zijn bovendien te gebruiken als draadloze muzieksystemen.

Voor SoundTouch® hoef je niet binnen te blijven. De nieuwe, efficiëntere SoundTouch® SA-5 amplifier is in combinatie met weerbestendige luidsprekers te gebruiken op het terras, op het balkon of in de achtertuin.

DIRECT THUIS MUZIEK STREAMEN, NU MAKKELIJKER DAN OOIT

SoundTouch® systems zijn moeiteloos te gebruiken. Het zijn de eenvoudigste, meest veelzijdige draadloze muzieksystemen voor thuis op dit moment. Je kunt ze direct via Bluetooth® verbinden met je telefoon of tablet. En via wifi kan muziek over een grotere afstand worden doorgestuurd naar meerdere SoundTouch® speakers.

In SoundTouch® zijn ook de populairste muziekdiensten ter wereld geïntegreerd, Spotify® en Deezer, die beide toegankelijk zijn via de intuïtieve SoundTouch® app. Met een paar tikjes verandert de SoundTouch® app je telefoon of tablet in een handige afstandsbediening, waarmee je overal dezelfde muziek kunt afspelen of verschillende muziek in verschillende ruimtes. Maar SoundTouch® systems geven nog meer vrijheid. Met de app kun je zes persoonlijke presets koppelen aan een artiest, internetradiozender of afspeellijst, en dit op elk moment veranderen. Elke preset die je maakt, wordt door elke SoundTouch® speaker in huis automatisch onthouden, zodat het niet nodig is om de app te gebruiken. Eén druk op een knop van de SoundTouch® speaker of de meegeleverde afstandsbediening, en de muziek begint te spelen. Je hebt je telefoon niet nodig. Laad hem op, stuur een sms, neem een gesprek aan, zet hem uit, of gebruik hem helemaal niet. In een paar tellen vul je de ruimte met je muziek. Het is zo snel en eenvoudig als het licht aandoen.

Dankzij nieuwe 802.11n dual-band wifi is de verbinding met SoundTouch® sterker en betrouwbaarder, en heb je minder last van interferentie en onderbrekingen. De toevoeging van 5GHz-compatibiliteit helpt ook bij streamen in drukke omgevingen, zoals in flats in de stad.

SOUNDTOUCH® EN SPOTIFY

Begin volgend jaar komt Bose met functies waarmee SoundTouch® systems de beste keuze worden om thuis naar Spotify® te luisteren.

• SoundTouch® systems krijgen een nieuwe Spotify-integratie in de app naast Spotify Connect. Via de SoundTouch® app zoek je dan naar alle nummers, albums, artiesten en afspeellijsten van Spotify of Spotify-gebruikers. En met de Spotify-app bedien je rechtstreeks SoundTouch® systems. Overschakelen van de SoundTouch® app naar de Spotify-app is naadloos: je gaat verder waar je bent gebleven.

“We willen muziekfans innovatieve ervaringen bieden waar ze thuis van kunnen genieten”, aldus Jorge Espinel, VP Global Business Development van Spotify. “Deze samenwerking met Bose stelt ons in staat gebruikers een kant-en-klare muziekervaring te bieden, die de populaire functies en afspeellijsten van Spotify combineert met de innovatieve technologie en ongelooflijke geluidskwaliteit van Bose.”

“SoundTouch® systems zijn een goed voorbeeld van waar ons hart ligt”, zegt Roselli. “We denken continu na over de grote en kleine details die niemand anders heeft, zoals onze integratie van Spotify. Met SoundTouch® kun je muziek afspelen via Bluetooth, vanuit onze app of de Spotify-app, of met één druk op de knop. En dat geeft de miljoenen Spotify-gebruikers over de hele wereld meer flexibiliteit en controle dan ooit tevoren.”

PRIJS EN VERKRIJGBAARHEID

De aanbevolen verkoopprijs van het nieuwe Bose® SoundTouch® 10 wireless music system is € 199,95. De aanbevolen verkoopprijzen van het nieuwe SoundTouch® 20 series III system en het SoundTouch® 30 series III system zijn respectievelijk € 399,95 en € 599,95. Bose SoundTouch® soundbars en home cinema systems zijn verkrijgbaar vanaf de aanbevolen verkoopprijs van € 1199,00. Alle nieuwe SoundTouch® systems worden verkocht via Bose.nl, geselecteerde geautoriseerde Bose-dealers en Bose Stores. Begin volgend jaar wordt Spotify® in de app geïntegreerd voor nieuwe systemen en is dit beschikbaar voor bestaande SoundTouch®-klanten via een gratis software-upgrade. Ga naar Bose.nl voor het volledige overzicht van SoundTouch® systems en prijzen.

Over Bose Corporation

Bose Corporation is in 1964 opgericht door Dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. Vandaag de dag vormen de grondbeginselen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in langlopend onderzoek met als primair doel nieuwe technologieën te ontwikkelen die consumenten echt voordeel bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende industrieën en creëert en transformeert categorieën in audio en daarbuiten. De producten van Bose voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en in openbare ruimtes zijn gerenommeerd en heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en het streven naar buitengewone ervaringen is wereldwijd te zien, overal waar Bose zakendoet.

###

Wi-Fi is een geregistreerd merk van de Wi-Fi Alliance. Het Bluetooth®-woordmerk is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. waarvoor een gebruikslicentie is verleend aan Bose Corporation. Inc. Deezer is een geregistreerd handelsmerk van Blogmusik SAS. Spotify is een geregistreerd handelsmerk van Spotify AB. Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Muziekdiensten kunnen per land verschillen. YouTube is een handelsmerk van Google, Inc.

Persbericht als PDF