ONTDEK NOISE CANCELLING VAN WERELDKLASSE: PROBEER DE QUIETCOMFORT® EARBUDS II 90 DAGEN VERBLIJVEND UIT. MEER INFORMATIE

Geluid heeft kracht.

Dr. Amar Bose

‘Laat altijd je verbeelding spreken. Droom altijd van dingen die beter zijn en bedenk manieren om deze dingen te bereiken.’

Dr. Amar G. Bose

Een tijdlijn van innovatie

Bij Bose bedenken we altijd iets dat beter is dan wat we gisteren hebben gecreëerd. Zie hoe we de afgelopen decennia hebben bijgedragen aan de kracht van geluid.

1929: Hier begint het allemaal. Amar Gopal Bose wordt geboren.

Dr. Bose wordt geboren in Philadelphia in Pennsylvania uit een Bengaalse vader (Noni Gopal Bose) en een in de VS geboren moeder met Engelse en Duitse voorouders (Charlotte).

1956: Maak kennis met Dr. Bose. Amar behaalt zijn doctoraat.

Amar Bose studeert af aan het Massachusetts Institute of Technology, en viert dit door een nieuw hifi-stereosysteem voor zichzelf te kopen. Maar de geluidskwaliteit stelt hem teleur en dat leidt hem ertoe om in zijn vrije tijd aan het MIT akoestiek te onderzoeken.

1964: Nu wordt het serieus. Dr. Bose richt officieel de Bose Corporation op.

Dr. Bose richt Bose Corporation op. Overdag ontwikkelen hij en zijn twee werknemers spanningsregelende systemen voor het leger en andere overheidsinstanties. ’s Nachts houden zij zich bezig met akoestiek en luidsprekerontwerp.

1972: We gaan internationaal. We verkopen onze eerste producten buiten de VS, te beginnen in Duitsland.

Via een relatie met een audiowinkel in Bad Homburg in Duitsland beginnen we met het verkopen van Bose-producten buiten de VS.

1986: Klaar voor de start. Onze prototypes van noise cancelling hoofdtelefoons zijn co-piloten op een historische vlucht.

Twee van onze headsetprototypes die omgevingsgeluid actief onderdrukken beschermen het gehoor van piloten Dick Rutan en Jeana Yeager op hun recordbrekende non-stop Voyager-vlucht rond de wereld.

1987: We zijn vereerd. Dr. Bose en Dr. William R. Short worden benoemd tot uitvinders van het jaar.

Dr. Bose en dr. William R. Short winnen de prijs ‘Intellectual Property Owners Education Foundation’s Inventor of the Year’ voor een luidsprekersysteem dat gebruik maakt van een gevouwen akoestische waveguide.

1993: Draai aan de knop. We vinden de radio opnieuw uit met de Bose Wave.

Onze gepatenteerde akoestische waveguide luidsprekertechnologie herdefinieert het concept van een radio door rijk, vol geluid te produceren dat niet eerder te horen was uit zo’n klein apparaat.

2000: Herdefiniëring van stilte. Baanbrekende Bose-technologie verandert de manier waarop mensen stilte horen.

De QuietComfort® headphones veranderen het leven van vliegtuigpassagiers voorgoed door het omgevingsgeluid aan boord drastisch te verminderen en entertainment te leveren met een betere geluidskwaliteit dan ooit.

2008: A-lijst. Dr. Bose komt in de National Inventors Hall of Fame.

Voor prestaties op het gebied van audiotechnologie die ‘de kwaliteit van onze manier van leven aanzienlijk heeft beïnvloed’ krijgt Dr. Bose een plek in de National Inventors Hall of Fame in Akron, Ohio.

2011: Het geschenk. Dr. Bose doneert een meerderheid van zijn aandelen zonder stemrecht aan het MIT.

Dr. Bose doneert een meerderheid van zijn aandelen zonder stemrecht in de Bose Corporation aan het MIT. De dividenden van deze aandelen worden gebruikt om de onderwijs- en onderzoeksmissie van het instituut te ondersteunen en te bevorderen. Het bedrijf blijft privé en onafhankelijk.

2013: We rouwen. Dr. Amar Gopal Bose overlijdt op 83-jarige leeftijd

‘Dr. Bose richtte bijna 50 jaar geleden de Bose Corporation op met leidende principes gericht op onderzoek en innovatie. Die focus is nooit veranderd, en zal ook nooit veranderen.’ Bob Maresca, President en nieuw aangestelde CEO, Bose Corporation.

2014: Het spel kan beginnen. Bose is de officiële headset/hoofdtelefoon voor de NFL.

Bose brengt noise cancelling naar de nationale footballcompetitie in de VS, en geeft coaches op het veld verbeterde communicatiemogelijkheden en fans in het stadion en thuis een betere ervaring.

2020: Stilte wordt kleiner. We introduceren onze QuietComfort® Earbuds

De stilte van onze beste QuietComfort® noise cancelling headphones in zijn klasse nu in slanke, volledig draadloze oordopjes. De QuietComfort® Earbuds zorgen voor grote geluidskwaliteit in een compact, comfortabel ontwerp en bieden 11 geluidsniveaus, zodat je kunt kiezen hoeveel van de wereld je wilt meemaken.

2022: Laat je horen. Bose zet zich in voor een toegankelijke verbetering van het gehoor

Bose introduceerde als eerste een door de FDA goedgekeurde technologie voor zelf-aanpasbare gehoorverbetering voor consumenten die mild tot matig gehoorverlies ervaren. Onze samenwerking met HearX voor een nieuwe lijn Lexie Hearing Aids Powered by Bose maakt betaalbare gehoorapparaten toegankelijk voor miljoenen volwassenen.

Dat was gisteren. Dit is wat er morgen te wachten staat.

Vandaag de dag is Bose nog steeds een particuliere en onafhankelijke onderneming, en nog net zo toegewijd aan zijn grondbeginselen en klanten als in 1964. We zijn blij met de miljoenen mensen over de hele wereld die voor Bose hebben gekozen. We weten dat dit nog maar het begin is, en we kunnen niet wachten tot je meemaakt wat er nog meer komt.

Vrouw die foto’s maakt op een strand en Bose QuietComfort 45 headphones draagt