WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Sound is Power.

Dr. Amar Bose

“Laat altijd je verbeelding spreken. Droom altijd van dingen die beter zijn en bedenk manieren om deze dingen te bereiken.”

Dr. Amar G. Bose

Een tijdlijn van innovatie

Bij Bose bedenken we altijd iets dat beter is dan wat we gisteren hebben gecreëerd. Zie hoe we de afgelopen decennia hebben bijgedragen aan de kracht van geluid.

1929: Hier begint het allemaal. Amar Gopal Bose wordt geboren.

Dr. Bose wordt geboren in Philadelphia, Pennsylvania, als zoon van een Bengaalse vader (Noni Gopal Bose) en een in de VS geboren moeder met Engelse en Duitse voorouders (Charlotte).

1956: Maak kennis met dr. Bose. Amar behaalt zijn doctoraat.

Amar Bose studeert af aan het Massachusetts Institute of Technology, en viert dit door een nieuw hifi-stereosysteem voor zichzelf te kopen. Maar de geluidskwaliteit stelt hem teleur en dat leidt hem ertoe om in zijn vrije tijd aan het MIT akoestiek te onderzoeken.

1964: Nu wordt het serieus. Dr. Bose richt officieel de Bose Corporation op.

Dr. Bose richt Bose Corporation op. Overdag ontwikkelen hij en zijn twee werknemers spanningsregulerende systemen voor het leger en andere overheidsinstanties. ’s Nachts houden zij zich bezig met akoestiek en luidsprekerontwerp.

1972: We gaan internationaal. We verkopen onze eerste producten buiten de VS, te beginnen in Duitsland.

Via een relatie met een audiowinkel in Bad Homburg in Duitsland beginnen we met het verkopen van Bose-producten buiten de VS.

1986: Klaar voor de start. Onze prototypes van hoofdtelefoons met geluidsblokkering zijn copiloten op een historische vlucht.

Twee van onze headsetprototypes die omgevingsgeluid actief onderdrukken beschermen het gehoor van piloten Dick Rutan en Jeana Yeager op hun recordbrekende non-stop Voyager-vlucht rond de wereld.

1987: We zijn vereerd. Dr. Bose en dr. William R. Short worden benoemd tot uitvinders van het jaar.

Dr. Bose en dr. William R. Short winnen de ‘Intellectual Property Owners Education Foundation’s Inventor of the Year Award’ voor een luidsprekersysteem dat gebruikmaakt van een gevouwen akoestische golfgeleider.

1993: Draai aan de knop. We vinden de radio opnieuw uit met de Bose Wave.

Onze gepatenteerde luidsprekertechnologie met akoestische golfgeleider herdefinieert het concept van een radio door rijk, diep geluid te produceren dat niet eerder te horen was uit zo’n klein apparaat.

2000: Herdefiniëring van stilte. Baanbrekende Bose-technologie verandert de manier waarop mensen stilte horen.

De QuietComfort®-hoofdtelefoons veranderen het leven van vliegtuigpassagiers voorgoed door het omgevingsgeluid aan boord drastisch te verminderen en een betere geluidskwaliteit te bieden voor entertainment dan ooit tevoren.

2008: A-lijst. Dr. Bose komt in de National Inventors Hall of Fame.

Voor prestaties op het gebied van audiotechnologie die “de kwaliteit van onze manier van leven aanzienlijk hebben beïnvloed” krijgt Dr. Bose een plek in de National Inventors Hall of Fame in Akron, Ohio.

2011: Het geschenk. Dr. Bose doneert een meerderheid van zijn aandelen zonder stemrecht aan het MIT.

Dr. Bose doneert een meerderheid van zijn aandelen zonder stemrecht in de Bose Corporation aan het MIT. De dividenden van deze aandelen worden gebruikt om de onderwijs- en onderzoeksmissie van het instituut te ondersteunen en te bevorderen. Het bedrijf blijft privé en onafhankelijk.

2013: We rouwen. Dr. Amar Gopal Bose overlijdt op 83-jarige leeftijd

“Dr. Bose richtte bijna 50 jaar geleden de Bose Corporation op met leidende principes gericht op onderzoek en innovatie. Die focus is nooit veranderd, en zal ook nooit veranderen.” Bob Maresca, President en nieuw aangestelde CEO, Bose Corporation.

2014: De wedstrijd kan beginnen. Bose is de officiële headset/hoofdtelefoon voor de NFL.

Bose brengt geluidsblokkering naar de nationale American footballcompetitie en geeft coaches op het veld verbeterde communicatiemogelijkheden en fans in het stadion en thuis een betere wedstrijdervaring.

2020: Stilte wordt kleiner. We introduceren onze QuietComfort® Earbuds

De stilte van onze superieure QuietComfort® noise cancelling headphones nu in gestroomlijnde, volledig draadloze oordopjes. De QuietComfort® Earbuds zorgen voor uitmuntende geluidskwaliteit in een compact, comfortabel ontwerp en bieden 11 geluidsniveaus, zodat je kunt kiezen hoeveel van de wereld om je heen je wilt horen.

2022: Laat je horen. Bose zet zich in voor toegankelijke gehoorverbetering

Bose introduceerde als eerste een door de FDA goedgekeurde technologie voor zelfpassende gehoorverbetering voor consumenten die mild tot matig gehoorverlies ervaren. Onze samenwerking met hearX voor een nieuwe lijn Lexie Hearing Aids Powered by Bose maakt betaalbare gehoorapparaten toegankelijk voor miljoenen volwassenen.

Dat was gisteren. Dit is wat er morgen te wachten staat.

Vandaag de dag is Bose nog steeds een particuliere en onafhankelijke onderneming, en nog net zo toegewijd aan zijn grondbeginselen en klanten als in 1964. We zijn blij met de miljoenen mensen over de hele wereld die voor Bose hebben gekozen. We weten dat dit nog maar het begin is, en we kunnen niet wachten tot je ervaart wat de toekomst nog in petto heeft.

Vrouw die foto’s maakt op een strand en Bose QuietComfort 45 headphones draagt