Slechte geluidskwaliteit van een Bluetooth®-apparaat

Van toepassing op:

• Bluetooth®-audioadapter

als de geluidskwaliteit van een apparaat dat is verbonden met je bose® bluetooth-audioadapter te wensen over laat, kun je het volgende proberen:

Controleer of de kabel tussen de adapter en de audiospeler niet beschadigd is en goed is aangesloten. Probeer zo mogelijk een andere kabel.

als je bluetooth- of audiospeler toonregelaars heeft (zoals bass en treble) of geluidseffecten (zoals surround sound of echo), schakel je deze uit of pas je de instellingen aan.

misschien bevindt het bluetooth-apparaat zich buiten bereik. probeer het apparaat dichter bij de adapter te plaatsen.

zet het bluetooth-apparaat verder uit de buurt van apparaten die elektromagnetische storing genereren, zoals andere bluetooth-apparaten, een draadloze telefoon, magnetron of draadloze router.

zit het bluetooth-apparaat in je zak? haal het er dan uit en plaats het in de open lucht, en zorg ervoor dat je lichaam zich niet tussen het apparaat en luidspreker bevindt.

sluit een aantal apps op je bluetooth-apparaat af. hoe meer apps er actief zijn, hoe minder interne hulpbronnen er beschikbaar zijn om audio uit te zenden. door niet-essentiële apps af te sluiten kun je de geluidskwaliteit verbeteren.

schakel wifi uit op je bluetooth-apparaat.

wis je bluetooth-apparaat vanuit de adapter door 10 seconden op de bluetooth-knop van de adapter te drukken. het licht op de knop gaat knipperen ter bevestiging. koppel het apparaat opnieuw met de adapter en probeer het opnieuw. informatie over het koppelen van een apparaat vind je in een bluetooth-multimedia-apparaat koppelen.

lukt het niet om een bluetooth-apparaat te koppelen met de adapter? zie dan kan adapter niet koppelen met bluetooth-apparaat.