De speaker bedienen met Alexa geeft problemen

Van toepassing op:

Opmerking: Amazon Alexa is niet in alle talen en landen beschikbaar.

Als spraakopdrachten geven met de Amazon Alexa-spraakassistent problemen oplevert, probeer je het volgende:

Controleer of je spraakassistent is ingesteld. Raadpleeg Amazon Alexa voice assistant gebruiken met Bose-smartproducten voor meer informatie

Als in de ruimte veel geluid is (bijvoorbeeld meerdere mensen die luid praten of harde muziek), kan de speaker je misschien niet horen. Verminder het geluid in de ruimte, spreek luider of spreek dichter bij de speaker

Formuleer de opdracht anders. Je kunt dezelfde opdracht op verschillende manieren tegen Alexa zeggen, dus probeer je opdracht op een andere manier te formuleren.

Gebruik voor je Bose-producten gebruikelijke namen van ruimtes, zodat Alexa ze gemakkelijk kan vinden (bijvoorbeeld ‘Kantoor’, ‘Slaapkamer’ of ‘Hobbykamer’ in plaats van ‘Johns kantoor’, ‘Slaapkamer3’ of ‘HS500 hobbykamer’). Eventuele spaties in woorden moet je ook zo uitspreken. Gebruik in speakernamen geen speciale tekens of cijfers

Je kunt producten een andere naam geven bij de productinstellingen in de Bose Music-app.

Kun je een muziekdienst niet bedienen? Controleer dan of de dienst is toegevoegd aan de Amazon Alexa-app door naar Menu > Settings > Music & media te gaan. Is de dienst eenmaal aan de Alexa-app toegevoegd, dan kan Alexa die spelen

Als je de Bose Music-app gebruikt om jouw Alexa-account te koppelen, installeert Amazon automatisch de juiste Bose-skill. Bij installatie kunnen zich echter problemen voordoen waardoor Bose-skill niet wordt geïnstalleerd. Open de Amazon Alexa-app en ga naar Menu > Skills. Als 'Bose Skill (not for SoundTouch)' niet is geïnstalleerd, ga dan in het scherm Skill naar 'Bose' en selecteer en installeer 'Bose Skill (not for SoundTouch)'

Zorg ervoor dat de speaker die je wilt bedienen aan jouw account is gekoppeld. Open de Bose Music-app, ga naar My Bose > My Account > Speakers beheren en controleer of de speaker die je wilt bedienen daar wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, voeg je die aan je account toe