De Amazon Alexa-spraakassistent gebruiken met smartproducten van Bose

Met Alexa kun je producten bedienen met je stem. Met de Bose Music-app kun je op elk gewenst moment de spraakbediening van je product aanzetten.

Opmerking: Amazon Alexa is niet in alle talen en landen beschikbaar.

Alexa aan je product toevoegen:

Als je in jouw huishouden meerdere producten hebt, wordt aanbevolen aan elk product hetzelfde Alexa-account toe te voegen voor een consistente ervaring in het hele huis.

Tik in de Bose Music-app op het My Bose-pictogram in de linkerbovenhoek

Selecteer het product waarvoor je Alexa wilt toevoegen

Tik op de productafbeelding in de rechterbenedenhoek

Tik op Instellingen > voice assistant en selecteer Alexa

Volg de instructies van de app om je Amazon-account te koppelen

Tegen Alexa praten

Om het product op te roepen, zeg je ‘Alexa’ of raak je de actieknop ○ aan; daarna kun je een opdracht geven. Bijvoorbeeld:

• Alexa, speel funk
  • Alexa, stel het volume in op 40 (of een getal tussen 0 en 100)
  • Alexa, volgende nummer
  • Alexa, stel een timer in voor 5 minuten
  • Alexa, wat is de weersverwachting?

Als je meerdere producten hebt, kun je een bepaald product bedienen door de naam te noemen die je het product in de Bose Music-app hebt gegeven. Als je het product ‘Keuken’ hebt genoemd, zeg je: ‘Alexa, speel funk in de keuken’.

Opmerking: Alexa speelt alleen muziekdiensten (bijvoorbeeld Spotify of Deezer) die zijn gekoppeld aan je Amazon-account. Open de Alexa-app, ga naar Menu > Settings > Music & Media en voeg de muziekdiensten toe die je wilt gebruiken. Als ze zijn toegevoegd, kun je Alexa vragen die diensten te spelen.