Bose QuietComfort® Earbuds

Niets gevonden. Voer een geldige zoekopdracht in (bijv. hulp met verbinding maken, geen audio uit hoofdtelefoon etc.).

Over de waterdichte en stofbescherming van uw product.

Sommige Bose-producten hebben een gecertificeerde 'Ingress Protection'-classificatie, wat aangeeft dat het product bepaalde vloeistofniveaus in de behuizing zal voorkomen als ze worden blootgesteld. Hieronder volgt een richtlijn over wat deze classificaties betekenen en hoe u het product moet gebruiken als het gaat om vloeistoffen en stof.

IP-scores uitgelegd

IP staat voor „Ingress Protection” en meet hoe goed een product wordt beschermd tegen zowel vaste objecten als vloeistoffen.

IP-cijfers

Bescherming tegen vaste voorwerpen en stof

Het eerste cijfer varieert van 0-6 en weerspiegelt de bescherming tegen vaste deeltjes.
  • IP0X: Het product is niet beschermd tegen fysiek contact of voorwerpen
  • IP1X: Alleen beschermd tegen objecten groter dan 50 mm
  • IP2X: Beschermd tegen elk object groter dan 12.5 mm
  • IP3X: Beschermd tegen voorwerpen van meer dan 2.5 mm
  • IP4X: Beschermd tegen alles wat groter is dan 1 mm
  • IP5X: Stofbestendig. Er kan wat stof doorheen komen, maar het zal niet genoeg zijn om het product te beschadigen
  • IP6X: Het product is volledig stofdicht

Bescherming tegen water

Het tweede cijfer varieert van 0-9 en toont hoe goed het product tegen water wordt beschermd.

• IPX0: Het product biedt geen speciale bescherming tegen water
  • IPX1: Kan bestand zijn tegen water dat verticaal op het product druppelt
  • IPX2: Kan bestand zijn tegen water dat het product onder een hoek van 15° of minder raakt
  • IPX3: Kan watersprays tot 60° nemen
  • IPX4: Is bestand tegen waterspatten vanuit elke richting
  • IPX5: Kan bestand zijn tegen een aanhoudende waterstraal onder lage druk. Niet aanbevolen voor gebruik in de douche
  • IPX6: Kan bestand zijn tegen zware waterstralen onder hoge druk
  • IPX6K: Kan waterstralen van extreem hoge druk weerstaan. Zelden gebruikt.
  • IPX7: Kan tot 1 meter in water worden ondergedompeld gedurende 30 minuten.
  • IPX8: Kan dieper dan 1 meter worden ondergedompeld. De exacte diepte wordt gespecificeerd door de fabrikant
  • IPX9K: Bestand tegen hoge druk, hoge temperatuur sprays op korte afstand. Een heel bijzonder geval dat wordt gedicteerd door een aparte standaard. Zelden gebruikt.

Enkele voorbeelden met betrekking tot de IP-productbeoordelingen van Bose:
  • IPX4: Zorg voor een beperkte hoeveelheid bescherming tegen vloeistoffen die het product binnendringen. De bescherming is tot en met spatwater van 360 graden van richting voor een beperkte tijd. Het is niet bedoeld om bescherming te bieden tegen binnendringen van vloeistofstromen of onderdompeling van vloeistoffen. De IPX4-classificatie is geen permanente voorwaarde en de weerstand kan afnemen als gevolg van normale slijtage.
  • IP55: Biedt een beperkte mate van bescherming tegen vloeistoffen die het product binnendringen. De bescherming is tot en met het spetteren van water onder lage druk gedurende een beperkte tijd. Het is niet bedoeld om bescherming te bieden tegen binnendringing van hogedrukvloeistofstromen of onderdompeling van vloeistoffen. De IP55-waarde is geen permanente voorwaarde en de weerstand kan afnemen als gevolg van normale slijtage.

Wat als een product geen IP-classificatie heeft?
Deze jus betekent dat een product niet door een specifieke IP-test is gaan.