Amazon Alexa gebruiken

Op je hoofdtelefoon zit de Amazon Alexa-spraakassistent. Met Alexa kun je muziek afspelen, naar het nieuws of het weerbericht luisteren, apparaten voor smarthomes bedienen en nog veel meer. Alexa gebruiken op je hoofdtelefoon is net zo eenvoudig als vragen stellen. Stel een vraag of gebruik de spraakassistentknop en Alexa reageert direct.

Opmerking: Amazon Alexa is niet in alle talen en landen beschikbaar.

De spraakassistentknop instellen voor Amazon Alexa

Rechteroorschelp met de spraakassistentknop.

Controleer voor je begint of je mobiele apparaat verbonden is met wifi of een mobiel datanetwerk.

Open de Bose Music-app. Verbind de hoofdtelefoon met je apparaat en selecteer de hoofdtelefoon in de app

Tik op de Bose-knop in de rechterbenedenhoek

Tik op Instellingen > Spraakassistent en selecteer ‘Alexa’. Je moet mogelijk op ‘Naar de app’ tikken om de hoofdtelefoon in te stellen in de Alexa-app

De spraakassistentknop gebruiken

Je gebruikt de spraakassistentknop om Amazon Alexa te bedienen. Deze knop zit op de rechteroorschelp.

Dingen om uit te proberenWat te doen
Tegen Alexa praten

Druk kort op de spraakassistentknop. Zeg na de toon wat je wilt.

Ga voor een lijst met dingen om te proberen naar https://www.amazon.com/usealexa

Alexa stoppenDruk kort op de spraakassistentknop

Spraakopdrachten

Begin de zin met ‘Alexa’, gevolgd door:

Dingen om uit te proberenVoorbeelden van wat je kunt zeggen
Tegen Alexa praten‘Wat kun je allemaal doen?’
Je dag plannen‘Wat voor weer is het?’
Audio afspelen

‘Speel wat dancemuziek af.’

Opmerking: Amazon Music is ingesteld als de standaard muziekdienst. Om de standaard muziekservice te veranderen, gebruik je de Alexa-app.

Audio afspelen via een specifieke muziekdienst‘Speel NPR af via TuneIn.’
Meer mogelijkheden ontdekken‘Welke nieuwe skills heb je?’
Alexa stoppen ‘Stop’

Voor meer informatie over wat Alexa kan doen, ga je naar: https://www.amazon.com/usealexa