Je SoundTouch system handmatig updaten

Voordat je begint

Van tijd tot tijd komen er updates voor je SoundTouch system beschikbaar. Wanneer dat het geval is, wordt je bij het openen van de SoundTouch-app gevraagd om de app te updaten. Je kunt in de SoundTouch-app ook handmatig controleren of er een update beschikbaar is aan de hand van de volgende stappen:

Selecteer in de SoundTouch-app Menu (≡) > Instellingen > Speakerinstellingen. Als op desktops en tablets het menupictogram (≡) niet zichtbaar is, is het uitvouwmenu wellicht al open

Selecteer UPDATEN. Als de knop UPDATEN grijs wordt weergegeven, is er geen update voor je systeem beschikbaar

Opmerking: Updates worden in batches uitgebracht, zodat niet alle gebruikers op hetzelfde moment updates ontvangen. Het kan tot 2 weken na de releasedatum duren voordat de nieuwste update voor je systeem beschikbaar is.

Als je problemen met een update ondervindt, kun je de update handmatig uitvoeren aan de hand van de volgende stappen.

Handmatig updaten via een usb-kabel

Voor deze stappen heb je een usb-A-naar-micro-usb-kabel nodig.

Updates voor je SoundTouch system kunnen worden uitgevoerd via de SoundTouch wireless adapter

Klik bij de prompt op OPSLAAN om het bestand Update.stu op je computer te downloaden (geef het bestand geen andere naam). Als je de prompt niet ziet, is het bestand mogelijk automatisch gedownload. Zoek naar het bestand Update.stu onder of boven in het browservenster of in de downloadmap

Sluit een usb-kabel op je computer aan en op de micro-usb-aansluiting (Setup A) aan de achterzijde van je SoundTouch wireless adapter

Ga met je webbrowser naar http://203.0.113.1:17008/update.html

Opmerking: Deze link werkt alleen als het systeem is ingeschakeld en op een usb-aansluiting op je computer is aangesloten.

Selecteer ‘BESTAND KIEZEN’ in het updatescherm (als de knop niet werkt, klik je op het lege veld rechts naast ‘BESTAND KIEZEN’)

Zoek en selecteer in het bestandsselectievenster het bestand Update.stu dat je in stap 2 hebt gedownload. Wanneer dit is geselecteerd, verschijnt de bestandsnaam in het veld rechts naast de knop ‘BESTAND KIEZEN’

Klik op ‘UPLOADEN’ en wacht terwijl de update wordt geïnstalleerd:

Er wordt een voortgangsbalk met de updatestatus in het browservenster weergegeven

Nadat de update is geïnstalleerd, start het systeem opnieuw op

Updaten via een usb-stick (alternatieve methode)

Als er geen usb-A-naar-micro-usb-kabel beschikbaar is, kun je de update ook met een usb-stick uitvoeren. Volg deze stappen:

Klik bij de prompt op OPSLAAN om het bestand Update.stu op je computer te downloaden (geef het bestand geen andere naam). Als je de prompt niet ziet, is het bestand mogelijk automatisch gedownload. Zoek naar het bestand Update.stu onder of boven in het browservenster of in de downloadmap

Kopieer het updatebestand naar een usb-stick

• Plaats een usb-stick in een usb-poort op je computer
  • Kopieer of sleep het bestand Update.stu naar de usb-stick
  • Verwijder de usb-stick uit de usb-poort

Plaats de usb-stick in de SETUP B-aansluiting van de SoundTouch wireless adapter

Koppel het netsnoer van het systeem los

Houd de bedieningsknop links naast de wifi-indicator op de achterzijde van de SoundTouch wireless adapter ingedrukt

Terwijl je de bedieningsknop ingedrukt houdt, sluit je het netsnoer weer aan op het systeem

Wacht drie seconden en laat vervolgens de bedieningsknop los

De witte wifi-indicator op de adapter zal onregelmatig knipperen. Dit kan tot 10 minuten duren. De adapter wordt vervolgens opnieuw opgestart en de wifi-indicator brandt oranje wanneer het updateproces is voltooid.

Open de SoundTouch-app op je mobiele apparaat of computer, meld je aan en voeg het systeem toe aan je account (indien nodig)