Bose® Solo TV sound systems

Waarom moet je je systeem updaten?

Je Bose Solo TV sound system is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Met een update blijft het systeem optimaal functioneren.

Dit heb je nodig: Een usb-stick met minimaal 10 MB beschikbare ruimte.

Let op als je eerder een update van Bose hebt uitgevoerd: verwijder alle bestanden met extensie *.bos van de usb-stick voordat je het proces start.

Minimale systeemvereisten

Voor Windows-gebruikers:

• Processor van 300 MHz (1 GHz voor Vista), 32- of 64-bits
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB RAM (Vista Home Basic); 1 GB RAM (andere versies van Vista en Windows 7 32-bits); 2 GB RAM (Windows 7 64-bits)
  • Internetverbinding
  • 30 MB beschikbare schijfruimte
  • USB 1.1- of 2.0-poort

Voor Mac-gebruikers:

• OS v10.5 (Leopard), OS v10.6 (Snow Leopard) of OS v10.7 (Lion)
  • Intel-processor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetverbinding
  • 40 MB beschikbare schijfruimte
  • Usb 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Uit te voeren stappen

De updatetoepassing heeft gegevens nodig van het Bose® Solo TV sound system (serienummer en softwareversie) om de juiste update te vinden.

1. Om deze informatie op te halen, zet je eerst het Bose® Solo TV sound system aan. Het groene ledje op het systeem moet continu branden en niet knipperen

2. Steek de usb-stick in de aansluiting met het label "Service" aan de achterkant van het systeem. Het groene lampje hoort oranje te worden, een paar seconden te knipperen en vervolgens uit te gaan. Als het indicatorlampje op het systeem niet verandert na het aansluiten van de usb-stick, verwijder je de stick en sluit je deze opnieuw aan

3. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick. De gegevens van het Bose® Solo TV sound system bevinden zich nu op de usb-stick

4. Sluit nu de usb-stick op de computer aan en ga verder met de software-update door hieronder te klikken.

5. Start de toepassing.

Voor Windows:

• Klik in het downloadvenster op Run (Uitvoeren) of Save (Opslaan).
  • Als je Run (Uitvoeren) kiest, volg je de instructies op het scherm om de update uit te voeren.
  • Als je Save (Opslaan) kiest, selecteer je de locatie waar je het bestand (Bose_Update_Application.exe) wilt opslaan. Start de toepassing vanaf je vaste schijf en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren

Opmerking voor Windows-gebruikers:
Als je meerdere gebruikersaccounts op je computer hebt, wordt je mogelijk gevraagd om beheerdersgegevens in te voeren om de toepassing uit te voeren.

Voor Mac:

• Wacht totdat het bestand is gedownload. Het bestand verschijnt op het bureaublad als een pictogram van een harde schijf.
  • Als het goed is, wordt er een venster geopend. Sleep het bestand voor de updatetoepassing naar het bureaublad zoals aangegeven (Dubbelklik op het pictogram als het venster niet opent.)
  • Start de updatetoepassing vanaf je bureaublad en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren.

6. De update is nu opgeslagen op de usb-stick. Verwijder de usb-stick van de computer en ga terug naar het Bose® Solo TV sound system om de update uit te voeren. Controleer nogmaals of het systeem aanstaat en of het groene lampje op het systeem continu brandt

7. Steek de usb-stick in de aansluiting met het label "Service". De update start automatisch. Het lichtje verandert van groen in oranje en knippert even om de paar seconden

8. Het updaten duurt een paar seconden. Het lampje op het Bose® Solo TV sound system gaat uit en een pieptoon geeft aan dat de update klaar is

9. Wanneer het lampje uitgaat en je een pieptoon hoort, verwijder je de usb-stick uit het Bose® Solo TV sound system. Het systeem zal weer normaal werken wanneer je de usb-stick hebt verwijderd en het systeem aanzet

Problemen oplossen

Probeer het volgende voordat je de updatetoepassing opnieuw start:

De update downloaden van internet:

• Controleer of je internetverbinding naar behoren werkt
  • De toepassing heeft specifieke gegevens nodig over het Bose® Solo TV sound system. Om deze informatie op te halen, steek je de geselecteerde usb-stick in de aansluiting met het label ‘Service’ aan de achterkant van het systeem. Het groene lampje hoort oranje te worden, een paar seconden te knipperen en vervolgens uit te gaan. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick en sluit je deze weer aan op je computer.
  • Wacht tot de computer meldt dat je de usb-stick kunt verwijderen

Terwijl je Bose® Solo TV sound system aan het updaten is:

Controleer of de stekker van het systeem in het stopcontact zit, of het systeem aanstaat en of het groene lampje op het systeem continu brandt voordat je de usb-stick aansluit.

Als je tijdens het updaten een rood lampje ziet op het Bose® Solo TV sound system, verwijder je de usb-stick uit het systeem, haal je de stekker uit het stopcontact en steek je deze na 1 minuut terug in het stopcontact. Zorg ervoor dat het de systeem is ingeschakeld (er brandt een groen lampje) en plaats de usb-stick opnieuw.

Als het probleem aanhoudt, neem je contact op met de klantenservice van Bose.

Help-menu

Het Help-menu is gedurende het hele updateproces beschikbaar. Via het Help-menu heb je toegang tot:

• Licentieovereenkomst: Lees de licentieovereenkomst.
  • Systeeminformatie: Informatie over de huidige softwareversie van het Bose® Solo TV sound system, evenals informatie over je computer en besturingssysteem.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de updatetoepassing voor het Bose® Solo TV sound system?

Deze toepassing maakt het mogelijk gemakkelijk software te downloaden van Bose naar je computer en vervolgens naar het Bose® Solo TV sound system.

Waarom kan het nodig zijn de software van mijn Bose® Solo TV sound system te upgraden?

Met een update van de software blijft het systeem optimaal functioneren.

Kan het updaten zowel op een pc als Mac worden uitgevoerd?

Ja. De pc of Mac die voor de update wordt gebruikt, moet voldoen aan de minimale systeemvereisten die op de downloadsite staan vermeld.

Heeft deze update gevolgen voor mijn computer?

Alleen tijdelijk. Op het moment dat de toepassing wordt uitgevoerd, worden er op de computer tijdelijke werkbestanden gemaakt en gebruikt. Zodra de toepassing klaar is en wordt afgesloten, worden niet alleen alle tijdelijke werkbestanden maar ook de toepassing zelf verwijderd.

Welk type usb-stick moet ik gebruiken?

Je kunt vrijwel elk type usb-stick gebruiken met minstens 10 MB beschikbare ruimte. Een usb-stick die wordt weergegeven als een harde schijf of een "samengesteld apparaat" is niet geschikt. De stick moet zijn geformatteerd met FAT of FAT32.

Moet de usb-stick leeg zijn?

Nee. Eventuele andere bestanden op de usb-stick worden niet gewijzigd door het updateproces. Maar als je al eerder een Bose-update hebt uitgevoerd met deze usb-stick, moet je alle bestanden met de extensie *.bos verwijderen voordat je begint met het updateproces.

Hoe lang duurt het updaten?

Het downloaden van de update van Bose duurt als het goed is slechts een paar minuten. Het duurt slechts een paar seconden om de update uit te voeren op het Bose® Solo TV sound system.

Waar bevindt zich de usb-aansluiting op mijn Bose® Solo TV sound system?

Deze bevindt zich aan de achterkant van het systeem en is aangeduid met het label "Service".