Je systeem updaten

BELANGRIJKE MEDEDELING voor klanten met meer dan één Solo system
De software van elk Solo system heeft een unieke ‘vingerafdruk’ die wordt gelezen tijdens systeemupdates. Als je meer dan één systeem wilt updaten, gebruik dan niet de software van het ene systeem om een ander systeem te updaten. Dit kan permanente schade veroorzaken. Om dit te voorkomen, verwijder je alle bestanden met de extensie *.bos van de usb-stick voordat je een extra systeem bijwerkt.

Je hebt een usb-stick met minimaal 10 MB beschikbare ruimte nodig. De stick moet als FAT of FAT32 zijn geformatteerd.

Minimale systeemvereisten

Voor Windows-gebruikers:

• Processor van 300 MHz (1 GHz voor Vista of Windows 7), 32- of 64-bits
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB (Vista Home Basic); 1 GB (andere versies van Vista en Windows 7 32-bits); 2 GB (Windows 7 64-bits)
  • Internetverbinding
  • 30 MB beschikbare schijfruimte
  • Usb 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Voor Mac-gebruikers:

• OS v10.5 (Leopard), OS v10.6 (Snow Leopard) of OS v10.7 (Lion)
  • Intel-processor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetverbinding
  • 40 MB beschikbare schijfruimte
  • Usb 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Uit te voeren stappen:

Je hebt een computer nodig om de update-informatie te downloaden.

Om deze informatie op te halen, zet je eerst het Bose Solo 5 TV sound system uit en koppel je het netsnoer los.

Sluit de usb-stick aan op je computer. Verwijder alle bestanden van de usb-stick.

Download het software-updatebestand hieronder (Solo5.mdu)

Voor Windows-gebruikers:

In het venster ‘Bestand downloaden’, selecteer je de doelmap en klik je op ‘Opslaan’. Je kunt het bestand direct op de usb-stick opslaan. Als je het bestand naar je computer downloadt, moet je het naar de usb-stick slepen voordat je de stick uit de computer verwijdert.

Voor Mac-gebruikers:

Wacht totdat het bestand is gedownload.

Open de map ‘Downloads’ en sleep het updatebestand naar de usb-stick.

Zodra de update op je usb-stick staat, verwijder je de stick uit de computer.

Plaats de usb-stick in de aansluiting ‘Service’ aan de achterzijde van je systeem.

Sluit je Bose Solo 5 TV sound system aan. De update start automatisch. Het lichtje knippert even om de paar seconden oranje.

De update neemt enkele minuten in beslag. Het lampje op het Bose Solo 5 TV sound system blijft knipperen. Als de update is voltooid, knippert het lampje groen.

Wanneer het lampje groen knippert, verwijder je de usb-stick uit het Bose Solo 5 TV sound system. Het systeem zal weer normaal werken wanneer je de usb-stick hebt verwijderd en het systeem aanzet.

Problemen oplossen

Probeer het volgende voordat je de updatetoepassing opnieuw start:

De update downloaden van internet:

• Controleer of je internetverbinding naar behoren werkt
  • De toepassing heeft specifieke gegevens nodig over het Bose Solo 5 TV sound system. Om deze informatie op te halen, steek je de geselecteerde usb-stick in de aansluiting met het label ‘Service’ aan de achterkant van het systeem. Het groene lampje hoort oranje te worden, een paar seconden te knipperen en vervolgens uit te gaan. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick en sluit je deze weer aan op je computer.
  • Wacht tot de computer meldt dat je de usb-stick kunt verwijderen

Terwijl je Bose Solo 5 TV sound system aan het updaten is:

• Controleer of de stekker van het systeem in het stopcontact zit, of het systeem aanstaat en of het groene lampje op het systeem continu brandt voordat je de usb-stick aansluit.
  • Als je tijdens het updaten een rood lampje ziet op het Bose Solo 5 TV sound system, verwijder je de usb-stick uit het systeem, haal je de stekker uit het stopcontact en steek je deze na 1 minuut terug in het stopcontact. Zorg ervoor dat het de systeem is ingeschakeld (er brandt een groen lampje) en plaats de usb-stick opnieuw.

Tip: Sluit de usb-stick rechtstreeks op een vrije usb-poort op je computer aan.
Als je de usb-stick in een usb-hub steekt, wordt de stick moeilijker herkend.
Als je de usb-stick rechtstreeks op een vrije usb-poort op je computer aansluit, wordt de stick gemakkelijker gedetecteerd

Help-menu
Het Help-menu is gedurende het hele updateproces beschikbaar. Via het Help-menu heb je toegang tot:

• Licentieovereenkomst: Lees de licentieovereenkomst
  • Systeeminformatie: Informatie over de huidige softwareversie van het Bose Solo 5 TV sound system, evenals informatie over je computer en besturingssysteem

Als het probleem aanhoudt, neem je contact op met de klantenservice van Bose.

Veelgestelde vragen

Waarom kan het nodig zijn de software van mijn Bose Solo 5 TV sound system te upgraden?

Met een update van de software blijft het systeem optimaal functioneren.

Kan deze update worden uitgevoerd op zowel pc's als Macs?

Ja, als aan de minimale vereisten voor het besturingssysteem wordt voldaan: Op pc's moet Windows XP of hoger zijn geïnstalleerd. Macs moeten OS 10 of hoger draaien.

Welk type usb-stick moet ik gebruiken?

Je kunt vrijwel elk type usb-stick gebruiken met minstens 10 MB beschikbare ruimte. Een usb-stick die wordt weergegeven als een harde schijf of een "samengesteld apparaat" is niet geschikt. De stick moet zijn geformatteerd met FAT of FAT32.

Moet de usb-stick leeg zijn?

Het is niet verplicht maar wordt aanbevolen. Als je eerder een Bose-update hebt uitgevoerd met deze usb-stick, moet je alle bestanden met de extensie *.bos van de stick verwijderen.

Hoe lang duurt het updaten?

Het downloaden van de update van Bose duurt als het goed is slechts een paar minuten. Het duurt slechts een paar seconden om de update uit te voeren op het Bose Solo 5 TV sound system.

Waar bevindt zich de usb-aansluiting op mijn Bose Solo 5 TV sound system?

Deze bevindt zich aan de achterkant van het systeem en is aangeduid met het label "Service".