Bose® Solo 5 TV sound system

BELANGRIJKE MEDEDELING voor klanten met meer dan één Solo system
De software van elk Solo system heeft een unieke ‘vingerafdruk’ die wordt gelezen tijdens systeemupdates. Als je meer dan één systeem wilt updaten, gebruik dan niet de software van het ene systeem om een ander systeem te updaten. Dit kan permanente schade veroorzaken. Om dit te voorkomen, verwijder je alle bestanden met de extensie *.bos van de usb-stick voordat je een extra systeem bijwerkt.

Waarom moet je je Bose Solo 5 TV sound system updaten?

Je Bose Solo 5 TV-geluidssysteem is ontworpen om jarenlang mee te gaan. Met een update blijft het systeem optimaal functioneren.

Dit heb je nodig: Een usb-stick met minimaal 10 MB beschikbare ruimte.

Let op als je eerder een update van Bose hebt uitgevoerd: verwijder alle bestanden met extensie *.bos van de usb-stick voordat je het proces start.

Minimale systeemvereisten

Voor Windows-gebruikers:

• Processor van 300 MHz (1 GHz voor Vista of Windows 7), 32- of 64-bits
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB (Vista Home Basic); 1 GB (andere versies van Vista en Windows 7 32-bits); 2 GB (Windows 7 64-bits)
  • Internetverbinding
  • 30 MB beschikbare schijfruimte
  • Usb 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Voor Mac-gebruikers:

• OS v10.5 (Leopard), OS v10.6 (Snow Leopard) of OS v10.7 (Lion)
  • Intel-processor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetverbinding
  • 40 MB beschikbare schijfruimte
  • Usb 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Uit te voeren stappen:

Je hebt een computer nodig om de update-informatie te downloaden.

Om deze informatie op te halen, zet je eerst het Bose Solo 5 TV sound system uit en koppel je het netsnoer los.

Steek de usb-stick in je computer. Verwijder alle bestanden van de usb-stick.

Begin met het downloaden van de software-update

Voor Windows-gebruikers:

Klik in het downloadvenster op Run (Uitvoeren) of Save (Opslaan).

Als je Run (Uitvoeren) kiest, volg je de instructies op het scherm om de update uit te voeren.

Als je Save (Opslaan) kiest, selecteer je de locatie waar je het bestand (Bose_System_Updater.exe) wilt opslaan. Start de toepassing vanaf je vaste schijf en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren

Voor Mac-gebruikers:

Wacht totdat het bestand is gedownload. Het bestand verschijnt op het bureaublad als een pictogram van een harde schijf

Als het goed is, wordt er een venster geopend. Sleep het updater-bestand naar het bureaublad, zoals aangegeven. (Als er geen venster wordt geopend, dubbelklik je op het pictogram.)

Start de updatetoepassing vanaf je bureaublad en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren.

De update is nu opgeslagen op de usb-stick. Verwijder de usb-stick van de computer en ga terug naar het Bose Solo 5 TV sound system om de update uit te voeren.

Steek de usb-stick in de aansluiting met het label ‘Service’.

Sluit je Bose Solo 5 TV sound system aan. De update start automatisch. Het lichtje knippert even om de paar seconden oranje.

Het updaten duurt een paar seconden. Het lampje op het Bose Solo 5 TV sound system blijft knipperen. Als de update is voltooid, knippert het lampje groen.

Wanneer het lampje groen knippert, verwijder je de usb-stick uit het Bose Solo 5 TV sound system. Het systeem zal weer normaal werken wanneer je de usb-stick hebt verwijderd en het systeem aanzet.

Problemen oplossen

Probeer het volgende voordat je de updatetoepassing opnieuw start:

De update downloaden van internet:

• Controleer of je internetverbinding naar behoren werkt
  • De toepassing heeft specifieke gegevens nodig over het Bose Solo 5 TV sound system. Om deze informatie op te halen, steek je de geselecteerde usb-stick in de aansluiting met het label ‘Service’ aan de achterkant van het systeem. Het groene lampje hoort oranje te worden, een paar seconden te knipperen en vervolgens uit te gaan. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick en sluit je deze weer aan op je computer.
  • Wacht tot de computer meldt dat je de usb-stick kunt verwijderen.

Terwijl je Bose Solo 5 TV sound system aan het updaten is:

• Controleer of de stekker van het systeem in het stopcontact zit, of het systeem aanstaat en of het groene lampje op het systeem continu brandt voordat je de usb-stick aansluit.
  • Als je tijdens het updaten een rood lampje ziet op het Bose Solo 5 TV sound system, verwijder je de usb-stick uit het systeem, haal je de stekker uit het stopcontact en steek je deze na 1 minuut terug in het stopcontact. Zorg ervoor dat het de systeem is ingeschakeld (er brandt een groen lampje) en plaats de usb-stick opnieuw.

Tip: Sluit de usb-stick rechtstreeks op een vrije usb-poort op je computer aan.
Als je de usb-stick aansluit op een usb-hub, is de stick moeilijker te detecteren
Als je de usb-stick rechtstreekse op een vrije usb-poort op je computer aansluit, wordt de stick gemakkelijker gedetecteerd

Help-menu
Het Help-menu is gedurende het hele updateproces beschikbaar. Via het Help-menu heb je toegang tot:

• Licentieovereenkomst: Lees de licentieovereenkomst
  • Systeeminformatie: Informatie over de huidige softwareversie van het Bose Solo 5 TV sound system, evenals informatie over je computer en besturingssysteem

Als het probleem aanhoudt, neem je contact op met de klantenservice van Bose.

Veelgestelde vragen

Waarom kan het nodig zijn de software van mijn Bose Solo 5 TV sound system te upgraden?

Met een update van de software blijft het systeem optimaal functioneren.

Kan deze update worden uitgevoerd op zowel pc's als Macs?

Ja, als aan de minimale vereisten voor het besturingssysteem wordt voldaan: Op pc's moet Windows XP of hoger zijn geïnstalleerd. Macs moeten OS 10 of hoger draaien.

Welk type usb-stick moet ik gebruiken?

Je kunt vrijwel elk type usb-stick gebruiken met minstens 10 MB beschikbare ruimte. Een usb-stick die wordt weergegeven als een harde schijf of een "samengesteld apparaat" is niet geschikt. De stick moet zijn geformatteerd met FAT of FAT32.

Moet de usb-stick leeg zijn?

Het is niet verplicht maar wordt aanbevolen. Als je eerder een Bose-update hebt uitgevoerd met deze usb-stick, moet je alle bestanden met de extensie *.bos van de stick verwijderen.

Hoe lang duurt het updaten?

Het downloaden van de update van Bose duurt als het goed is slechts een paar minuten. Het duurt slechts een paar seconden om de update uit te voeren op het Bose Solo 5 TV sound system.

Waar bevindt zich de usb-aansluiting op mijn Bose Solo 5 TV sound system?

Deze bevindt zich aan de achterkant van het systeem en is aangeduid met het label "Service".