Je systeem instellen (met video)

Het SoundLink® Air system moet verbinding hebben met je wifi-netwerk om via AirPlay® gestreamde audio te ontvangen. Je stelt je systeem op de beste manier in door de volgende stappen uit te voeren. Je hebt hiervoor de afstandsbediening en de inbegrepen usb-kabel nodig. Je system installeren:

Open een browser op je computer en ga naar www.bose.com/wifisetup

Uit praktische overwegingen staat de url ook op het productlabel op de onderkant van het systeem

Controleer of de SoundLink® Air is aangesloten op het lichtnet voordat je doorgaat

Volg de online instructies om de wifi-installatietoepassing te downloaden en uit te voeren

Opmerking: Nadat de installatietoepassing is gestart, krijg je misschien de optie om een softwarestuurprogramma te installeren. Doe dit voordat je het SoundLink® Air system verbindt met je computer. Zorg dat je de stroomtoevoer van het SoundLink® Air system niet onderbreekt tijdens het downloaden en installeren van de wifi-installatietoepassing.

Als je de volgende afbeelding ziet, sluit je het systeem op de computer aan met de inbegrepen usb-kabel.

i. Steek de grote stekker van de inbegrepen usb-kabel in een usb-poort op je computer
ii. Steek het andere uiteinde van de kabel in de ingang SETUP van het SoundLink® Air system

Opmerking: De SETUP-ingang wordt alleen gebruikt voor systeeminstallatiefuncties. Je kunt via deze ingang van geen enkel apparaat audio afspelen.

Voer in het installatievenster de gevraagde informatie in:

"Speaker name" (Naam luidspreker) – In dit veld staat de naam van het systeem "Bose SoundLink Air." We raden je aan om "Speaker name" te selecteren en de naam te wijzigen in een naam waaraan je de luidspreker beter kunt herkennen, zoals "SoundLink Air in woonkamer." Deze naam wordt weergegeven in de lijst met beschikbare apparaten op je met AirPlay compatibele apparaat

"Select your Wi-Fi network" (Selecteer je wifi-netwerk) – In dit veld moet de naam staan van je draadloze netwerk. Als je meerdere draadloze netwerken hebt, klik je op het driehoekje-omlaag en selecteer je het gewenste netwerk uit het keuzemenu. Als de naam van je netwerk er niet bij staat of verborgen is, selecteer je "Other" (Overige) uit het keuzemenu en stel je het netwerk handmatig in

"Enter your network password" (Voer je netwerkwachtwoord in) – Als je een beveiligd netwerk gebruikt, voer je het wachtwoord in

Klik op "Connect" (Verbinden) Terwijl het systeem verbinding maakt, wordt er een voortgangsscherm weergegeven. Het kan tot drie minuten duren in de verbinding tot stand te brengen. Je kunt dit proces op elk gewenst moment annuleren. Als het niet lukt om verbinding te maken, controleer je of de netwerknaam en het wachtwoord juist zijn en probeer je het opnieuw

Wacht op de bevestiging dat de verbinding is gemaakt: Op je computer wordt een bevestigingsmelding weergegeven. Het systeem geeft een geluidssignaal en het wifi-lampje op het voorpaneel blijft continu blauw branden. Je systeem kan nu audio streamen vanaf een met AirPlay compatibel apparaat

Het systeem verplaatsen nadat wifi is ingesteld

Je kunt het SoundLink® Air system na de installatie verplaatsen naar elke plek binnen bereik van je wifi-netwerk. Haal het netsnoer uit het stopcontact, verplaats het systeem en sluit het weer aan op het lichtnet. Het wifi-lampje begint blauw te knipperen terwijl het systeem bezig is om opnieuw automatisch verbinding te maken met het netwerk. Zodra de verbinding is gemaakt, geeft het systeem een geluidssignaal en blijft het wifi-lampje continu blauw branden.

Opmerking: Als je iets wijzigt aan je wifi-netwerk of het systeem verplaatst naar een plek waar het zich in het bereik van een ander wifi-netwerk komt, moet je de installatietoepassing opnieuw uitvoeren. Als je het weer binnen het bereik van je oorspronkelijk netwerk plaatst, maakt het systeem automatisch verbinding zonder dat je de installatietoepassing opnieuw moet uitvoeren. Het systeem onthoudt de laatste vier gebruikte wifi-netwerken.