Slechte geluidskwaliteit van een aangesloten Bluetooth®-apparaat

Probeer het volgende als het systeem niet het verwachte geluid geeft:

Plaats het apparaat dichter bij de luidspreker. Het Bluetooth-bereik is ongeveer 9 m. Het bereik is kleiner als er storende elementen aanwezig zijn. Dit kunnen dingen zijn als muren, meerdereBluetooth-apparaten in dezelfde ruimte, rugzakken/tassen, draadloze routers, magnetrons en mobiele telefoons.

Sluit een aantal apps op je Bluetooth-apparaat af. Als er meerdere apps actief zijn, kan de betrouwbaarheid afnemen doordat het apparaat te veel dingen tegelijkertijd probeert te doen. Sluit de apps die je niet nodig hebt en controleer of het geluid verbetert.

Schakel wifi uit op het apparaat.

Start het Bluetooth-apparaat opnieuw op. Dit doe je gewoonlijk door het apparaat helemaal uit en weer aan te zetten.

Probeer een ander Bluetooth-apparaat om te bepalen of er een probleem is met het apparaat.