Vrijblijvende proefperiode van 90 dagen, 2 jaar garantie en gratis standaardlevering bij bestellingen boven de € 45

Hoofdtelefoonprestaties optimaliseren

Luister als nooit tevoren. Volg deze tips en geniet nog meer van je hoofdtelefoon.

Zorg dat je hoofdtelefoon goed past. Hij moet goed aansluiten rond je oren zonder druk uit te oefenen op je hoofd. Om de juiste pasvorm te vinden, zet je de hoofdtelefoon op en verschuif je de hoofdband tot beide oorschelpen je oren volledig omgeven. De oorkussens moeten comfortabel rond je oren rusten, niet erop.

Let op de aanduidingen R (rechts) en L (links) op de oorschelpen om de hoofdtelefoon op de juiste manier op te zetten.

Trek de hoofdband en oorschelpen niet te ver naar buiten als je de hoofdtelefoon op- of afzet.

Zorg dat de plug van de hoofdtelefoon helemaal in de aansluiting of adapter is gestoken. Als de hoofdtelefoon niet goed is aangesloten, hoor je mogelijk maar één audiokanaal.

Veel draagbare audioapparaten hebben een basversterkingsregelaar waarmee elektronische audiosignalen naar de hoofdtelefoonaansluiting kunnen worden aangepast. Je hoofdtelefoon bevat gepatenteerde technologie die voor een volledig geluidsbereik zorgt, dus je hebt geen basversterking of andere toonregelaar nodig. Zet de basversterking van je draagbare audioapparaat uit voor de beste audioprestaties. Als de basversterking aanstaat, kan dit leiden tot overdreven bas en mogelijke vervormingen.

Zet de aan/uit-schakelaar (op de rechteroorschelp) uit als je je hoofdtelefoon niet gebruikt om stroom te besparen.

Berg je hoofdtelefoon op in het beschermende draagetui als je hem niet gebruikt, samen met het verlengsnoer en de adapters. Om de oorschelpen plat op te vouwen, houd je de oorschelp met de L in je linkerhand en de oorschelp met de R in je rechterhand. Draai je duimen voorzichtig naar elkaar toe tot elke oorschelp 90 graden is gedraaid. Bewaar je hoofdtelefoon in het etui op een veilige plek, waar hij niet in elkaar gedrukt of beschadigd kan worden.

Zorg dat het snoer van je hoofdtelefoon niet beschadigd of versleten is. Wees voorzichtig als je het snoer uit een audioapparaat of de oorschelp haalt. Trek niet aan het snoer, maar trek voorzichtig aan de kop van de plug of verloopplug.

Als je de hoofdtelefoon wilt schoonmaken, veeg je de buitenkant voorzichtig schoon met een vochtige doek. Pas op dat er geen vocht in de hoofdtelefoon komt via de aansluitingen of oorschelpen. Let erop dat je geen vuil in de aansluitingen duwt. Gebruik geen stofzuiger voor de aansluitingen of de binnenkant van de oorschelpen en blaas er geen lucht in. Als de oorkussens vuil worden, veeg je ze voorzichtig schoon met een vochtige doek. Let erop dat je geen vocht of vuil in de oorschelp duwt. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de oorkussens.

Verwijder vuil van de plug en adapters van de hoofdtelefoon door de aansluitingen schoon te vegen met een schone, droge doek.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor de feedback. Je kunt hieronder nog extra opmerkingen toevoegen.
Jammer om te horen dat deze pagina niet aan je verwachtingen voldoet. Vertel ons over je ervaring en/of wat we beter zouden kunnen doen.
Verzenden
Tak, vi sætter pris på din feedback