Op tv aangesloten apparaat geeft geen geluid

Als er geen geluid komt uit een apparaat dat is aangesloten op je tv, kun je het volgende proberen:

Druk op het tv-pictogram op de Bose-afstandbediening. Het systeem zet de bron die je het laatst hebt gebruikt weer aan; dat kan een geluidsbron zijn die niet via de tv werd afgespeeld

De lichtbalk op de soundbar knippert wit als hij signalen ontvangt die door de afstandsbediening worden uitgezonden. Als de lichtbalk niet knippert als je op de afstandsbediening een bron selecteert, raadpleeg dan de probleemoplossingen bij De afstandsbediening werkt niet.

Probeer een ander kanaal, andere cd of andere afspeeltoepassing. Er kan een probleem zijn met de content die op dat moment wordt afgespeeld

Als de bron eigen volumeregelaars of audio-uitvoerinstellingen heeft, controleer dan of het volume luid genoeg is en of de audio-uitvoer staat ingesteld op de verbinding die wordt gebruikt

Probeer een andere op de tv aangesloten bron of probeer een afspeelsysteem dat in de tv is ingebouwd. Als een andere bron via de tv wel te horen is, ligt het probleem bij de gebruikte bron. Probeer of het resetten van de tv of het aangesloten apparaat het probleem oplost

Bij sommige tv's moet de audio-uitvoerinstelling op de juiste manier geconfigureerd zijn wanneer het geluid via andere speakers wordt afgespeeld. Controleer of het instellingenmenu van de tv een instelling voor audio-uitvoer heeft. Als dat het geval is, controleer dan of de instelling past bij het type audioverbinding dat wordt gebruikt (HDMI ARC of optisch) en of de tv-speakers uitgeschakeld zijn

Controleer of de HDMI-kabel van de soundbar is geplaatst in een aansluiting op je tv met de aanduiding HDMI eARC of ARC (Audio Return Channel)

Als de tv geen HDMI-aansluiting met de aanduiding eARC of ARC heeft, gebruik dan een optische kabel om de tv op de soundbar aan te sluiten. Alleen met een HDMI-ingang met ARC-functionaliteit (Audio Return Channel) kan de tv de audio naar de soundbar sturen.

Controleer of het apparaat dat via de tv wordt afgespeeld goed is aangesloten. Een verbinding kan losgekomen zijn of niet correct zijn. Controleer of de kabel tussen het apparaat en de tv aan beide kanten goed is aangesloten. Controleer ook of de geselecteerde ingang op de tv overeenkomt met de ingang aan de achterkant van de tv waarop het apparaat is aangesloten

Stel de soundbar opnieuw in door de stekker van het netsnoer uit het stopcontact te halen, 30 seconden te wachten en dan de stekker weer in een werkend stopcontact te steken