Geen geluid uit de tv

Van toepassing op:

Als je het geluid van de tv niet via de soundbar kunt horen, probeer dan het volgende:

Druk op het tv-pictogram op de Bose-afstandsbediening. Het systeem zet de bron die je het laatst hebt gebruikt weer aan; dat kan iets anders zijn geweest dan de tv

Probeer een andere op de tv aangesloten bron of probeer een afspeelsysteem dat in de tv is ingebouwd. Als een andere bron via de tv wel te horen is, ligt het probleem bij de gebruikte bron. Probeer of het resetten van de tv of het aangesloten apparaat het probleem oplost

Bij sommige tv's moet de audio-uitvoerinstelling op de juiste manier geconfigureerd zijn wanneer het geluid via andere speakers wordt afgespeeld. Controleer of in het instellingenmenu van de tv een instelling heeft voor audio-uitvoer. Als dat het geval is, controleer dan of de instelling past bij het type audioverbinding dat wordt gebruikt (HDMI ARC of optisch) en of de tv-speakers uitgeschakeld zijn

Zorg dat de HDMI-kabel van de soundbar is aangesloten op een aansluiting op de tv met de aanduiding HDMI eARC of ARC (Audio Return Channel). Als de tv geen HDMI-aansluiting met de aanduiding eARC of ARC heeft, gebruik dan een optische kabel om de tv op de soundbar aan te sluiten. Alleen met een HDMI-ingang met ARC-functionaliteit (Audio Return Channel) kan de tv de audio naar de soundbar sturen.

Reset de soundbar door de stekker van het netsnoer uit het stopcontact te halen, 30 seconden te wachten en dan de stekker weer in een werkend stopcontact te steken