Bose® CineMate® 1 SR

Waarom moet je je Bose® CineMate® 1 SR updaten?

Je Bose® CineMate® 1 SR system is gemaakt voor jarenlang gebruik. Met een update blijft het systeem optimaal functioneren.

Dit heb je nodig: Een usb-stick met minimaal 10 MB beschikbare ruimte.

Let op als je eerder een update van Bose hebt uitgevoerd:
verwijder alle bestanden met extensie *.upd van de usb-stick voordat je het proces start.

Minimale systeemvereisten

Voor Windows-gebruikers:

• Processor van 300 MHz (1 GHz voor Vista), 32- of 64-bits
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB RAM (Vista Home Basic); 1 GB RAM (andere versies van Vista en Windows 7 32-bits); 2 GB RAM (Windows 7 64-bits)
  • Internetverbinding
  • 30 MB beschikbare schijfruimte
  • USB 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Voor Mac-gebruikers:

• OS v10.5 (Leopard), OS v10.6 (Snow Leopard) of OS v10.7 (Lion)
  • Intel-processor
  • 512 MB RAM (Leopard); 1 GB RAM (Snow Leopard)
  • Internetverbinding
  • 40 MB beschikbare schijfruimte
  • USB 1.1-, 2.0- of 3.0-poort

Uit te voeren stappen

De updatetoepassing heeft gegevens nodig van je CineMate® 1 SR system (serienummer en softwareversie) om de juiste update te vinden.

1. Om deze informatie te vinden, zet je eerst het CineMate® 1 SR system aan. Het oranje lichtje van de Acoustimass®-module moet blijven branden en niet knipperen.

2. Plaats nu je usb-stick in de poort met de aanduiding "Service" aan de achterkant van je Acoustimass-module. Het oranje lichtje wordt groen en knippert enkele seconden voordat het uitgaat. Als het lampje van de Acoustimass-module niet van kleur verandert nadat je de usb-stick hebt geplaatst, verwijder je de stick en plaats je hem opnieuw.

3. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick. De gegevens van je CineMate 1 SR staan nu op de usb-stick.

4. Sluit nu de usb-stick op de computer aan en ga verder met de software-update door hieronder te klikken.

5. Start de toepassing.

Voor Windows:

• Klik in het downloadvenster op Run (Uitvoeren) of Save (Opslaan).
  • Als je Run (Uitvoeren) kiest, volg je de instructies op het scherm om de update uit te voeren.
  • Als je Save (Opslaan) kiest, selecteer je de locatie waar je het bestand (Bose_Update_Application.exe) wilt opslaan. Start de toepassing vanaf je vaste schijf en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren

Opmerking voor Windows-gebruikers:
Als je meerdere gebruikersaccounts op je computer hebt, wordt je mogelijk gevraagd om beheerdersgegevens in te voeren om de toepassing uit te voeren.

Voor Mac:

• Wacht totdat het bestand is gedownload. Het bestand verschijnt op het bureaublad als een pictogram van een harde schijf.
  • Als het goed is, wordt er een venster geopend. Sleep het bestand voor de updatetoepassing naar het bureaublad zoals aangegeven (Dubbelklik op het pictogram als het venster niet opent.)
  • Start de updatetoepassing vanaf je bureaublad en volg de aanwijzingen om de update uit te voeren.

6. Nu de update is opgeslagen op je usb-stick, verwijder je deze uit de computer en ga je terug naar de Acoustimass-module om je systeem bij te werken. Let er weer op dat het CineMate 1 SR system ingeschakeld is en dat het oranje lichtje op de Acoustimass-module blijft branden.

7. Plaats de usb-stick in de Acoustimass-module. De update start automatisch. Het lichtje verandert van oranje in groen en knippert even om de paar seconden. Als het lampje van de Acoustimass-module niet van kleur verandert nadat je de usb-stick hebt geplaatst, verwijder je de stick en plaats je hem opnieuw.

8. De update is binnen enkele minuten voltooid, waarna het lampje op de Acoustimass-module uitgaat.

9. Zodra het lampje uit is, verwijder je de usb-stick uit het CineMate 1 SR system. Het systeem zal weer normaal werken wanneer je de usb-stick hebt verwijderd.

Problemen oplossen

Probeer het volgende voordat je de updatetoepassing opnieuw start:

De update downloaden van internet:

• Controleer of je internetverbinding naar behoren werkt
  • De toepassing heeft specifieke gegevens van je CineMate 1 SR system nodig. Om deze informatie op te halen, moet je eerst de usb-stick in de poort met de aanduiding ‘Service’ aan de achterkant van je Acoustimass-module plaatsen. Het oranje lichtje wordt groen en knippert enkele seconden voordat het uitgaat. Als het lampje uitgaat, verwijder je de usb-stick en sluit je deze weer aan op je computer.
  • Wacht tot de computer meldt dat je de usb-stick kunt verwijderen

Je CineMate 1 SR system updaten:

• Controleer voordat je de usb-stick plaatst of het systeem aangesloten en ingeschakeld is, en of het oranje lichtje op de Acoustimass-module blijft branden.
  • Als je tijdens de update een rood lichtje ziet op de Acoustimass-module, verwijder je de usb-stick uit het CineMate 1 SR system. Haal de stekker van de Acoustimass-module uit het stopcontact, wacht 1 minuut en steek de stekker er weer in. Zorg ervoor dat het systeem is ingeschakeld (er brandt een oranje lampje) en plaats de usb-stick opnieuw.
  • Als het probleem aanhoudt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Bose op 0800 267 3555.

Door het Help-menu navigeren

Het Help-menu is gedurende het hele updateproces beschikbaar. Via het Help-menu heb je toegang tot:

• Licentieovereenkomst: Lees de licentieovereenkomst
  • Systeeminformatie: Informatie over de huidige systeemsoftwareversie van het Bose CineMate 1 SR system en informatie over je computer en besturingssysteem bekijken.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de updatetoepassing voor het CineMate 1 SR system?

Met deze toepassing kun je software eenvoudig en snel rechtstreeks van Bose naar je computer en het CineMate 1 SR system downloaden.

Waarom is het nodig de software voor mijn CineMate 1 SR system te upgraden?

Met een update van de software blijft het systeem optimaal functioneren.

Kan ik na een update van mijn systeemsoftware met de afstandsbediening van het CineMate 1 SR system nieuwere tv's of andere apparaten bedienen?

Nee. De codes om andere apparaten te bedienen zijn opgeslagen in de afstandsbediening van de CineMate 1 SR en kunnen niet worden bijgewerkt. Neem contact op met de klantenservice van Bose als je je tv of een ander apparaat niet kunt bedienen met de afstandsbediening van de CineMate 1 SR.

Kan deze update worden uitgevoerd op zowel pc's als Macs?

Ja. De pc of Mac die voor de update wordt gebruikt, moet voldoen aan de minimale systeemvereisten die op de downloadsite staan vermeld.

Heeft deze update gevolgen voor mijn computer?

Alleen tijdelijk. Op het moment dat de toepassing wordt uitgevoerd, worden er op de computer tijdelijke werkbestanden gemaakt en gebruikt. Zodra de toepassing klaar is en wordt afgesloten, worden niet alleen alle tijdelijke werkbestanden maar ook de toepassing zelf verwijderd.

Welk type usb-stick moet ik gebruiken?

Je kunt vrijwel elk type usb-stick gebruiken met minstens 10 MB beschikbare ruimte. Een usb-stick die wordt weergegeven als een harde schijf of een "samengesteld apparaat" is niet geschikt. De stick moet zijn geformatteerd met FAT of FAT32.

Moet de usb-stick leeg zijn?

Nee. Eventuele andere bestanden op de usb-stick worden niet gewijzigd door het updateproces. Zorg er wel voor dat alle bestanden met de extensie *.upd zijn verwijderd voordat je het updateproces start, als je al eerder een update van Bose hebt uitgevoerd met dezelfde usb-stick.

Hoe lang duurt het updaten?

De update van Bose downloaden op je pc duurt slechts een paar minuten. De update uitvoeren op je CineMate 1 SR system duurt maximaal vijf minuten.

Waar vind ik de usb-poort op mijn CineMate 1 SR system?

Aan de achterkant van de Acoustimass®-module bij de aanduiding "Service".