Kan luidspreker niet koppelen met Bluetooth®-apparaat

Probeer het volgende als je je Bluetooth-audioapparaat niet kunt koppelen aan je luidspreker:

Ontkoppel alle aangesloten apparatuur van de aux-aansluiting op de luidspreker. Wanneer je iets aansluit op de aux-aansluiting, wordt Bluetooth uitgeschakeld

Controleer of de luidspreker in de detectiemodus staat. Houd de Bluetooth-knop circa 3 seconden ingedrukt tot het Bluetooth-lampje wit gaat knipperen

Controleer of Bluetooth op het apparaat is ingeschakeld. Dit doe je meestal via het instellingenmenu van het apparaat.

Open het Bluetooth-instellingenmenu van je apparaat en controleer of de Bose-luidspreker is geselecteerd als gekoppeld apparaat. Als je de luidspreker niet ziet op je apparaat, kies je ‘Zoeken’ of ‘Scannen’ in het Bluetooth-menu van het apparaat

Plaats het apparaat dichter bij de luidspreker. Het Bluetooth-bereik is ongeveer 9 meter. Het bereik is kleiner als er storende elementen zijn, zoals muren of meerdere Bluetooth-apparaten in dezelfde ruimte

Zet indien mogelijk alle andere Bluetooth-apparaten in de onmiddellijke omgeving uit of schakel de Bluetooth-functie van deze apparaten uit.

Controleer of je Bluetooth-apparaat het A2DP-profiel (stereo-Bluetooth) voor muziekweergave ondersteunt. Lees de gebruikershandleiding van het apparaat als je het niet zeker weet.

Als je het apparaat aansluit op een computer, selecteer je in het geluidsinstellingenmenu van de computer de Bose-luidspreker als apparaat voor geluidsuitvoer. Controleer ook of je in de app die je gebruikt een audio-uitvoerapparaat kunt selecteren. Als het apparaat is geselecteerd, moet je misschien een nummer afspelen of de muziekapp sluiten en opnieuw openen

Reset het apparaat dat je probeert te koppelen. Dit doe je gewoonlijk door het apparaat opnieuw op te starten of de accu en/of het netsnoer één minuut te verwijderen.

Probeer een ander apparaat te koppelen. Als het andere apparaat werkt, is er mogelijk een probleem met het eerste apparaat.