Vrijblijvende proefperiode van 90 dagen, 2 jaar garantie en gratis standaardlevering bij bestellingen boven de € 45

Bose-afstandsbediening werkt niet met apparaat van andere fabrikant

Van toepassing op:

Controleer of het andere apparaat wel werkt met de bijbehorende afstandsbediening. Als de bij het apparaat behorende afstandsbediening ook niet werkt, kan het apparaat defect zijn. Neem dan contact op met de fabrikant voor hulp

Controleer of de juiste bron is geselecteerd. Soms veranderen functies op de Bose-afstandsbediening als een andere bron wordt gebruikt. Druk op de afstandsbediening op de gewenste bron om te controleren of die in de juiste stand staat voor dat apparaat.

Controleer of de soundbar niet in de weg staat van de sensor voor signaalontvangst op het apparaat. Als de soundbar voor de tv staat, kan die de sensor voor signaalontvangst van de tv blokkeren waardoor de tv moeite heeft om opdrachten te ontvangen. Kijk waar de sensor voor signaalontvangst op de tv zich bevindt en zorg ervoor dat de afstandsbediening de sensor ongehinderd kan bereiken. De sensor bevindt zich meestal naast de aan/uit-indicator van de tv of achter een doorzichtig deel van de rand.

Controleer of het externe apparaat een infraroodsignaal accepteert. Sommige externe apparaten werken via een infraroodsignaal (IR) of een radiofrequentiesignaal (RF). Probeer eens het apparaat te bedienen met de bijbehorende afstandsbediening terwijl je de bovenkant van de afstandsbediening afschermt of de afstandsbediening gebruikt in een andere ruimte zonder hem op het apparaat te richten. Als het apparaat op die manier kan worden bediend, kun je ervan uitgaan dat het geen IR-signalen accepteert.

Er is op het apparaat misschien een instelling of schakelaar waarmee je het soort signaal kunt veranderen. Stel het apparaat in op IR-bediening zodat het werkt met de Bose-afstandsbediening. Als het apparaat is ingesteld op RF-bediening werkt het niet met de Bose-afstandsbediening.

Je kunt de tv of het aangesloten apparaat resetten door het apparaat uit te zetten en de stekker 30 seconden lang uit het stopcontact te halen.

Opmerking: Het is mogelijk dat na resetten bepaalde instellingen verloren gaan of dat het een tijdje duurt totdat ze weer terugkeren. Ook een kabel- of satellietdecoder kan na resetten enkele minuten nodig hebben om het signaal opnieuw op te pikken.

Probeer of het helpt lichtdetectie of lichteffecten van de tv uit te schakelen. Sommige nieuwere tv's hebben een lichtdetectiefunctie die het omgevingslicht in de kamer meet om contrast en helderheid automatisch aan te passen voor een beter beeld, om energieverbruik te verminderen of om vanuit de achterkant van de tv omgevingslicht uit te stralen waardoor oogvermoeidheid vermindert. Deze functies kunnen ontvangst van het IR-signaal verstoren. Raadpleeg de gebruikershandleiding bij de tv voor informatie over het uitschakelen van deze functies.

Als het apparaat van een andere fabrikant een kabel- of satellietdecoder is waarvoor de afstandsbediening eerder wel werkte, is het mogelijk dat de firmware van het apparaat automatisch is bijgewerkt. Leveranciers van kabel- en satellietdecoders werken de firmware van hun apparatuur regelmatig bij en dat heeft soms negatieve gevolgen voor de functionaliteit van de afstandsbediening. Je kunt proberen de afstandsbediening opnieuw te programmeren.

De huidige configuratie voor apparaten van een andere fabrikant kun je wissen door de Achteruit- en de Volume omlaag-knop vijf seconden ingedrukt te houden. Raadpleeg Programmeren van de universele afstandsbediening voor aanwijzingen over het configureren van de afstandsbediening voor het bedienen van andere apparaten.

Denk erom dat sommige menufuncties niet bediend kunnen worden door een universele afstandsbediening omdat die functies specifiek zijn voor het apparaat. De fabrikant van het apparaat heeft misschien geen opdrachtcode voor universele afstandsbediening verstrekt die fabrikanten kunnen gebruiken in hun codeset. Ook zijn apparaten soms te nieuw om in de meest recente code te zijn opgenomen.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor de feedback. Je kunt hieronder nog extra opmerkingen toevoegen.
Jammer om te horen dat deze pagina niet aan je verwachtingen voldoet. Vertel ons over je ervaring en/of wat we beter zouden kunnen doen.
Verzenden
Tak, vi sætter pris på din feedback