ONTDEK NOISE CANCELLING VAN WERELDKLASSE: PROBEER DE QUIETCOMFORT® EARBUDS II 90 DAGEN VERBLIJVEND UIT. MEER INFORMATIE

ACHTER DE SCHERMEN

Neem een exclusief kijkje achter de schermen bij onze nieuwe generatie Sleepbuds™ II en ontdek de verhalen die hebben geleid tot deze langverwachte release. Hoor alles over de verborgen pareltjes en details vanuit het perspectief van de designers, technici, productmanagers, creatives en anderen die bovenop de details zitten om de producten te maken die je elke dag ziet en gebruikt. Ontdek bovendien wat er echt gebeurt in onze wereld van audio en geluid bij Achter de schermen.

BOSE SLEEPBUDS™ II

Terug en beter dan ooit

Pictogrammen van Facebook, Twitter, Instagram en Reddit

‘Kom terug, Bose sleepbuds! Ik hoop dat er snel een nieuwe versie in de winkels ligt.’

GEBRUIKER VAN ORIGINELE SLEEPBUDS

We hebben goed naar jullie geluisterd

De weg naar onze eerste generatie Sleepbuds™️ was er een vol primeurs en ging daarom niet altijd over rozen. We begaven ons op nieuw terrein, maakten iets wat nog helemaal niet bestond en, nog belangrijker, hielpen mensen die moeite hadden om in slaap te vallen en door te slapen. Op onze weg naar vernieuwing liepen we ook tegen uitdagingen aan. Niemand weet dat beter dan de gebruikers. En dat maakt wat we uiteindelijk hebben bereikt alleen nog maar mooier. De productverbeteringen hebben sinds de herintroductie in september positieve reacties van recensenten opgeleverd, die de Sleepbuds™ II ideaal voor de nachtrust noemen.

De nieuwe generatie Bose Sleepbuds™️ II is zoveel meer dan een upgrade – hiermee hebben we de slaapbeleving vernieuwd. En dat dankzij de feedback van onze trouwe gebruikers die voor het eerst van een goede nachtrust genoten en niet konden wachten op de terugkeer van onze sleepbuds. Jullie hebben je verhalen, problemen en zorgen gedeeld, en zo geholpen de Bose Sleepbuds™️ nog beter te maken. Nu het moment daar is om onze nieuwe generatie Bose Sleepbuds™️ II te onthullen, willen we een paar extra details delen en laten zien hoe we de sleepbuds beter dan ooit hebben gemaakt.

Een mini-accu met maximaal vermogen

Logo Instagram

y.bunashi

‘Dit is het beste welzijnsproduct dat ik ooit heb gekocht, maar Bose, dit is al mijn tweede setje. Het 58%-probleem is nog steeds niet opgelost. Ik hoop dat jullie dit zo snel mogelijk verhelpen.’

Logo Bose

Net als iedereen willen we de meest geavanceerde technologie gebruiken. Daarom zijn we voor onze accu een nieuwe weg ingeslagen en hebben we technologie gekozen die zich heeft bewezen en betrouwbaar en veilig is.’ 

Brett Cochran, Hardware Engineering Lead

Licht, klein en met voldoende vermogen om de hele nacht mee te gaan. Dat zijn behoorlijke prestaties voor een accu die kleiner is dan een doperwt. Onze tweede generatie Sleepbuds™ is voorzien van een nieuwe accu die ook wordt gebruikt in hoortoestellen. Daarmee hebben we de laadproblemen verholpen die hebben geleid tot de revisie. Maar we waren nog niet tevreden.

De fragiele balans tussen functionaliteit, vormgeving en comfort kwam duidelijk naar voren in gesprekken met de mechanische technici die zich met het ontwerp bezighielden. In de zoektocht naar de perfecte minuscule en betrouwbare accu hadden comfort en vormgeving altijd hoge prioriteit. Ze wilden het grote vermogen, maar niet als dit ten koste ging van de pasvorm. Als de accu ook maar een tiende van een millimeter groter werd, kon dat al de balans tussen comfort en prestaties verstoren.

Om te zeggen dat onze ontwerpers en technici geobsedeerd waren door de details, is nog zacht uitgedrukt. Het ging om subtiele veranderingen die klanten nooit zouden merken of zien, zoals sterk verkleinde onderdelen die ruimte creëren voor de accu en toch optimaal draagcomfort bieden. Bovendien moesten de vorm en het bekende afgeronde design behouden blijven – maar nu met een betrouwbare accu die op één lading de hele nacht meegaat.

Betere connectiviteit en meer zekerheid

Logo Twitter

Joe

‘… vaak kost het een paar pogingen om verbinding te krijgen en dat geldt ook voor de lader. Vaak moest ik kunstgrepen toepassen om de sleepbuds verbonden en opgeladen te krijgen.’

Logo Bose

‘Een belangrijke verbetering voor ons was dat je snel en zorgeloos naar je geluiden kunt luisteren. Dat heeft geleid tot nieuwe, verfijnde technische oplossingen die de hele productbeleving verbeteren.’

Wayne Tams, Systems Engineer

Voor de connectiviteitsproblemen koos het team voor een tweeledige benadering: gebruikers moesten sneller een meer betrouwbare verbinding tussen de app en de sleepbuds én tussen de sleepbuds en het oplaaddoosje tot stand kunnen brengen. Gebruikers van de nieuwe generatie Bose Sleepbuds™ II kunnen er dus zeker van zijn dat hun sleepbuds tijdens het slapen verbonden blijven en in het oplaaddoosje worden opgeladen.

Een vernieuwde Bluetooth® LE-zender en Bose Sleep-app, en de toevoeging van een derde pin tussen de sleepbuds en het doosje zorgen ervoor dat het eenvoudiger is om een betrouwbare verbinding tot stand te brengen. De toegevoegde derde pin zorgt er niet alleen voor dat de Bose Sleepbuds™ II sneller ‘ontwaken’ en verbinding maken, maar helpt ook bij het laden van de accu voor optimale prestaties. Dankzij het slimme, intuïtieve design is het docken en opladen van de sleepbuds aanzienlijk eenvoudiger geworden. Je hoort een geruststellende klik wanneer je de nieuwe generatie Sleepbuds™️ II in het oplaaddoosje plaatst. We weten niet precies wie het heeft bedacht, maar het vastklikken met magneten die de sleepbuds vasttrekken, leek gebruikers gerust te stellen. Daarnaast zorgen warme ledlampjes die bijvoorbeeld de oplaadstatus aangeven in combinatie met updates voor een probleemloze ervaring. Gebruikers kunnen er nu zeker van zijn dat hun Sleepbuds™ altijd klaar zijn voor gebruik.

Geen piepend geluid meer ’s nachts

Facebook-logo

lisap

‘Het plastic van de sleepbud maakte een piepend geluid op mijn kussen. Ik heb een klein stukje stof op de sleepbud geplakt en dat heeft het probleem opgelost.’

Logo Bose

‘We hebben 17 soorten verf getest en daarnaast gekeken of we de materiaalsamenstelling konden veranderen of een plakplaatje konden gebruiken. Naast de verfsoorten waren er tientallen materialen die we hebben bekeken.

Natalie Zucker, Mechanical Engineer

We testen, we passen aan en we denken altijd na over hoe onze producten in je leven passen en dit kunnen verbeteren. Sommige dingen zijn echter niet te voorspellen, zoals piepende geluiden door de wrijving tussen de sleepbuds en hoofdkussens. Wie had ooit kunnen bedenken dat bij sommige gebruikers de Sleepbuds™️ een piepend of luid wrijvend geluid zouden maken op een kussen?

Trouwe gebruikers van onze eerste generatie Sleepbuds™️ lieten zien dat er in ons allemaal een kleine technicus schuilt. Klanten deelden zelfbedachte oplossingen met anderen die last hadden van het piepende geluid. Van tape tot opgeplakte stof en schuurpapier… de vindingrijkheid was fantastisch. Bij de volgende generatie Bose Sleepbuds™️ II hebben we dus rekening gehouden met dit piepende geluid. Ons team heeft verschillende materialen en afwerkingen bekeken en koos uiteindelijk voor een matte coating die een eind maakte aan het geluid.

Betere maskering. Meer geluiden. Betere slaap.

Logo Reddit

gr_silver

‘Zonder kan ik niet slapen. Ik heb ze een maand geprobeerd en ze zijn geweldig. Wel zou ik graag een paar nieuwe geluiden willen, Bose.’

Logo Bose

‘We hebben onze content uitgebreid en nieuwe geluiden toegevoegd die speciaal zijn ontwikkeld voor sleepbuds. Je hebt zo meer keuze voor een geluid om bij te ontspannen en slapen.’

Jeff Miller, Content Programming Lead

Net zoals onze klanten de drijvende kracht waren achter de nieuwe generatie Bose Sleepbuds™️ II, zijn zij degene die hebben gezorgd voor de uitbreiding van het aantal maskerende geluiden en de contentbibliotheek, en de vernieuwing van de Bose Sleep-app.

Terwijl Industrial Design zich met de vormgeving bezighield en Mechanical Engineering zich op het functioneren richtte, stortten de technici van Acoustics and Digital Signal Processing (Shaun Ente, Richard Herr en Katie Moenkhaus) zich op het optimaliseren van de maskerende geluiden voor een nieuwe, krachtigere driver. Daarnaast zorgden de betere passieve geluidsblokkering door het nieuwe ontwerp van de oordopjes en vijf nieuwe maskerende geluiden voor minder afleidende geluiden zoals gesnurk, zodat klanten beter konden doorslapen.

Omdat content en appgebruik zo persoonlijk zijn, wilde onze ontwikkelingsteam een open dialoog met klanten houden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben naar de gebruikers van de originele Sleepbuds™ geluisterd en de vernieuwde, stijlvolle Bose Sleep-app van verschillende contentcategorieën voorzien die helpen te ontspannen en de drukte in het hoofd te verminderen. Naturescapes en Rustgevende geluiden omvatten verschillende geluiden die helpen te ontspannen en snel in slaap te vallen. Ook hebben we maskerende geluiden toegevoegd voor meer afwisseling en om een groter aantal storende nachtelijke geluiden te blokkeren. We zijn van plan om in de toekomst nieuwe geluiden en contentcategorieën te blijven toevoegen. Zo blijven we ontwikkelen en groeien met en dankzij onze Sleepbuds™️-gebruikers.

Een goede nachtrust en mooi design

Van de kleur en het doosje tot de ronde vorm, zachte texturen en de hele ervaring. De samenwerking tussen de teams van Industrial Design en Mechanical Engineering aan de Bose Sleepbuds™ II heeft gezorgd voor balans tussen prestaties, functionaliteit en design. Alle functies en voordelen waar gebruikers om hebben gevraagd – en meer – zijn samengebracht en tegelijkertijd hebben de teams de warme, vriendelijke en uitnodigende ervaring helemaal weten te behouden.

Praktisch en mooi om te zien

Alles heeft een plaats en functie. Zo is de warmere kleur van het doosje gekozen met het oog op weinig licht. De nieuwe kleur zorgt bovendien voor meer warmte in zijn algemeenheid. Zeker in combinatie met de nieuwe, warme ledlampjes past deze kleur prima bij de zachtere kleuren van een slaapomgeving. Samen zorgen ze voor de ideale ervaring die je helpt in slaap te vallen en door te slapen.

Logo Bose

‘De verschillende zachte, neutrale kleuren zijn functioneel bij weinig licht en onderscheidend, maar ze passen ook bij de warme, uitnodigende en vriendelijke ervaring die we proberen te bieden.’

Nate Schaal & Ethan Norton, Industrial Designers

Subtiele details, grote impact

De afgeronde vormen zijn overal doorgevoerd, van het design van het oplaaddoosje tot de vernieuwde boonvormige oordopjes. Dit zorgt voor een zachtere look zonder scherpe hoeken en randen. En precies zoals onze industrieel ontwerpers het voor ogen hadden, straalt elk aspect van het design zo warmte en comfort uit.

Logo Bose

‘We gaven ons team een ambitieuze uitdaging: ontwerp nieuwe Sleepbuds™ rond een compleet andere accutechnologie, verbeter verschillende punten en zorg dat ze zo snel mogelijk de winkels in kunnen… Ik ben er trots op dat ons team, ondanks de extra complicatie van de pandemie, elke uitdaging heeft overwonnen en de Sleepbuds™ zo snel klaar had.’

Jack Yu, Product Line Manager

Het zit hem in de details

De impact van de feedback van onze klanten is terug te zien in de kleinste details en doordachte nuances die achter gesloten deuren zijn ontwikkeld. Bij elke stap zijn de sleepbuds door gebruikers getest om ervoor te zorgen dat niet alleen problemen werden opgelost, maar dat we de sleepbuds ook echt verbeterden. We hebben de adviezen van gebruikers ter harte genomen en dat is terug te zien in elke doordachte verandering. We wilden terugkomen bij onze klanten met een nieuwe generatie Sleepbuds™ zonder de problemen uit het verleden en die klaar is voor de toekomst. We willen alle klanten bedanken die ons hebben geholpen mensen een betere nachtrust te bieden. We hopen dat onze nieuwe generatie Bose Sleepbuds™ II voldoet aan jullie verwachtingen. Voor iedereen die moeite heeft met slapen: we wensen je een rustige geest, rustige nachten en de beste nachtrust ooit.

nl